Jobbik: A kormány lerabolta az országot

2014. december 29. 14:23

Volner János gazdasági évértékelője szerint az Orbán-kormány idén is folytatta azt a gyakorlatot, hogy a hozzá közelállókat hozza helyzetbe. A jobbikos politikus emellett kifogásolta a multik támogatását, illetve felhívta a figyelmet arra: a kormány kommunikációjával szemben szinte semmit nem javult sem a foglalkoztatottság, sem az államadósság helyzete 2010 óta.

2014. december 29. 14:23

A Jobbik szerint a kormány a „fideszes haverok helyzetbe hozásával”, valamint a multinacionális cégek támogatásával „lerabolta az országot” 2014-ben. Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese fogalmazott így hétfőn, Budapesten tartott gazdasági évértékelő sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta, a kabinet idén is folytatta azt a gyakorlatát, amellyel a hozzá politikailag közel állókat juttatta olyan szerződésekhez, amelyek állami, illetve önkormányzati forrásból biztosítottak nagy nyereséget. Volner János szerint ez azt okozta, hogy alig van nemzetközileg versenyképes, piaci alapon működő magyar vállalkozás.

A jobbikos képviselő ezzel összefüggésben kiemelte, hogy a kormány „nemzeti retorikája” ellenére továbbra is a külföldi tőke jelenlétére alapozva próbálja növelni a gazdaság és a foglalkoztatás teljesítményét. Bizarrnak nevezte, hogy miközben az európai uniós statisztikák alapján a magyar lakosság 33,5 százaléka szegénységben él, addig a magyar adófizetők pénzéből támogatják a „német luxusipar” ide érkező cégeit. A Jobbik hazugnak tartja a jegybank növekedési hitelprogramjának „propagandáját” is, hiszen a 701 milliárd forintos programból mindössze 18 milliárd forint jutott a tíz alkalmazottnál kevesebbet foglalkoztató cégeknek, miközben a hiteleket „egyszerű, kétkezi munkát végző vállalkozásokkal népszerűsítették”.

Volner János szerint a kormánynak a foglalkoztatás és az államadósság javulásáról szóló beszámolói sem fedik a valóságot. Hangsúlyozta, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a foglalkoztatásban semmi nyoma javulásnak, hiszen 2010 tavaszán 60,4 százalékos volt a foglalkoztatás a 20 és 64 év közötti lakosság körében, az idén ősszel pedig 60,6 százalékos. A jobbikos politikus szerint az államadósság területén még rosszabb a helyet, a 2010-es 82,1 százalékról ugyanis 83 százalékra emelkedett a hiány. Ez azt jelenti például, hogy a kormány nyomtalanul tüntette el a 3000 milliárd forintos magánynyugdíj-pénztári megtakarításokat.

A politikus kitért arra is, hogy a kabinet a devizahitelesek helyzetét sem tudta érdemben javítani, a piaci árfolyamon történő forintosítás ugyanis a bankoknak kedvezett. A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a probléma fennmaradását jól mutatja, hogy jelenleg is 150 ezer családnak van 90 napon túli devizahitel-tartozása.

Összesen 265 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2014. december 30. 08:06
Volner János - sajnos - 100% pontossággal foglalta össze, mi a helyzet valójában.
Szabadon ébredők
2014. december 30. 01:01
Berecskereki te zsidó exbankár, miért nem a hónapokkal ezelőtt feltett kérdésre válaszolsz? Amikor azt mondtad hogy a 2008-as IMF hitel egy részét arra adták hogy ha nagyon elmozdulna a CHF árfolyam - 20% ?- , akkor vagy forintositják ezeket a lakossági hiteleket vagy más módon avatkoznak be Ezt a Libtolvajon kérted számon Viszont a 20 Milliárd euro IMF hitelnek csak kb az 50%-át hívta le a Libatolvaj, orbán 2010-ben a másik 50%-al miért nem forintositott azonnal???????? Miért várta meg/miért verte fel a CHF-et 255Ft-ra hogy azon az árfolyamon forintositson, emberieség elleni bűncselekményt, népirtást elkövetve a magyarokon?
Szabadon ébredők
2014. december 30. 00:48
Az éjszakai ügyeletes fidesz-munuszolónak nem tetszik egy híres orvos véleménye:) Mennyit kapsz bérminuszolásért, közmunkás 4 elemis fidesz-minuszoló?
Szabadon ébredők
2014. december 30. 00:46
Lombroso: Azt feltételezte, hogy a bűnözők valamilyen visszatérést képviselnek egy primitív, korai ember típushoz, amit a majmokra vagy alsóbb rendű főemlősökre emlékeztető fizikai vonások jellemeznek, megőrződve a „modern vademberekben.” Ezeknek a biológiailag elmaradott személyeknek a viselkedése elkerülhetetlenül megsérti a modern civilizált társadalom szabályait és elvárásait. Maximálisan illik a leírása a cigányokra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!