A HM megállapodást kötött a Gripen vadászgépek fejlesztésére

2014. december 23. 15:57

Megállapodást kötött a Gripen vadászgépek fejlesztésére a Honvédelmi Minisztérium a a Svéd Királyi Védelmi és Biztonsági Exportügynökséggel. Az ügylet 330 millió forintba kerül.

2014. december 23. 15:57

A Honvédelmi Minisztérium (HM) megállapodást kötött a Gripen vadászgépek fejlesztésére – közölte a tárca kedden az MTI-vel.

 
A Magyar Nemzet keddi számában írt arról, hogy a HM és a Svéd Királyi Védelmi és Biztonsági Exportügynökség hétfőn mintegy 330 millió forint értékű szerződést írt alá a Gripen vadászrepülőgépek bérleti szerződésének kiterjesztéséről. A svéd fél közleménye szerint a pénzből azokat a többlet kiszolgáló berendezéseket finanszírozzák, amelyekre szükség van ahhoz, hogy a Magyar Honvédség nemzetközi missziókban vegyen részt harci gépeivel – írta a lap.
   
A HM keddi közleményében megerősítette a megállapodás megkötését. Kifejtették: a szerződéssel a Gripenek országhatáron túli földi műszaki kiszolgálásához és karbantartásához szükséges eszközöket szerzik be, ami lehetővé teszi, hogy a vadászgépek külföldre is települhessenek. Az új eszközök nagymértékben elősegítik, hogy jövő ősszel a magyar vadászgépek a kecskeméti repülőtértől távol, telepített műveleti körülmények között védjék a balti országok légterét. A fejlesztés része a visegrádi négyek együttműködésének keretében felállítandó európai uniós harccsoport közvetlen magyar légi támogatásának képességfejlesztése is – írta a HM.
 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2014. december 25. 10:14
Nem F16-osokat veszünk Ám Erikától?! ...Akkor itten megint komoly problémák lesznek az alkotmányossággal, a sajtószabadsággal, a "civilekkel", meg persze a fékekkel-ellensúlyokkal...bla...bla...bla... Remélem a Gúdfrend nem talál hirtelen vegyi fegyvereket...
Tintamin
2014. december 23. 22:15
Ez a Gripen-biznisz volt fidesz első legnagyobb korrupciós ügye, igaz? Paks 2. lesz a másik óriáslopás.
fogd a pénzt és kuss
2014. december 23. 19:29
a svédek felfegyverzik ezt kis fasiszta államot? mekkén segííííccs!
Bazooka454
2014. december 23. 18:18
Ez egy vicc? A miniszterelnökség szőnyegtender is többé került. Szijjártó házának 2x, a legkisebb stadion támogatás is 5 ször többé került.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!