Kövér: A NATO-védelemnek szolidaritáson kell alapulnia

2014. november 28. 11:16

A házelnök egy konferencián beszélt arról, hogy a NATO-nak minden eszközzel segítenie kell Ukrajnát, és e folyamat eredményeként a demokrácia is megszilárdulhat az országban.

2014. november 28. 11:16

A NATO jelentette kollektív védelem csak akkor lehet eredményes, ha a szolidaritáson alapul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a NATO 2014: a Szövetség a walesi csúcstalálkozó után elnevezésű konferencián, pénteken az Országházban.

A házelnök kiemelte: a Krím Oroszország általi elcsatolása, Kelet-Ukrajna szétzilálása jogos félelmet ébresztett, hiszen Oroszország katonai erejét felhasználva egy szomszédos ország szuverén területét csatolta el. Ezért a nemzetközi közösségnek, a NATO-nak minden eszközzel segítenie kell Ukrajnát, és e folyamat eredményeként a demokrácia is megszilárdulhat az országban – vélekedett.

Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára beszédében hangsúlyozta: a NATO továbbra is főszerepet vállal a válságokban, ez a legfontosabb fóruma a transzatlanti párbeszédnek minden, a kollektív biztonságot érintő fenyegetéssel kapcsolatban.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ultima Ratio
2014. november 28. 13:57
Kövér tavaris, a szolidaritáshoz az is kellene, hogy a szarnál valamivel többel járulunk hozzá a szövetséghez és nem az ellenséggel cimborálunk.
pitypang1125
2014. november 28. 12:48
A NATÓ-nak az ég egy adta semmi keresnivalója sincsen Ukrajnában! Nem Nató tagállam! Tudhatták volna a barom Ukránok, hogy a többségében Oroszok lakta területek lakossága soha nem fog abba belemenni hogy teljes mértékben elszeparálják őket az anyaországuktól!Teljes mértékben igaza van az Oroszoknak, a nyugatnak meg kussban kellene maradnia, mivel pont ők keverték ezt a szart, azzal hogy nem kevés erőfeszítéssel megpuccsoltatták Janukovicsot!
kamasuka
2014. november 28. 12:00
"e folyamat eredményeként a demokrácia is megszilárdulhat az országban" Az ultranáci, széljobber, oligarchák által fizetett, etnikai tisztogatásokat végző szabadcsapatok által? :D
békalepcse
2014. november 28. 11:34
Tudjuk, sajna elvárt a nyelv általi altesti szervíz, de a NATO nem védelmi szervezet eddigi ténykedése alapján és ennek is hangot kéne adni finoman diplomáciailag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!