LMP: Az államigazgatás térjen át a szabad szoftverekre!

2014. október 26. 14:57

Az LMP azt javasolja a kormánynak, hogy a tervezett internetadó helyett inkább térjen át az államigazgatás a szabad szoftverek használatára.

2014. október 26. 14:57

Az LMP szerint a kormánynak inkább arról kellene döntenie az internetadó bevezetése helyett, hogy az államigazgatás szabad szoftvereket használjon.

 
Így a licencdíjakon többet takaríthatnának meg, mint amennyi az internetadóból befolyna – írta az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében Szél Bernadett, az LMP társelnöke, Schmuck Erzsébet, a párt országgyűlési képviselője és Heltai László gazdaságpolitikai szakszóvivő.
 
Szakértői becslések szerint ha az államigazgatás áttérne az ingyenes szoftverek használatára, évente akár 40 milliárd forintot is meg lehetne spórolni, ami kétszerese az internetadóból eredetileg tervezett bevételnek – közölték az LMP-s politikusok, akik elfogadhatatlannak tartják az internet megadóztatását.
 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. október 27. 05:37
Nagy átlagban az a jobb (szoftver, vagy akármi), amit pénzért adnak, s nem az, ami ingyenes.
Tintamin
2014. október 27. 00:44
Ez azért nem jó dolog, mert akkor a fizetős szofverek a mi adónkból irreális áron történő megvásárlása után nem lehet milliárdokat visszacsorgatni a fidesznek meg a "haverok"-nak. Úgyhogy nem lesz ebből soha semmi....
EU Diktatúra
2014. október 26. 22:08
Az hogy már az általános iskolában is windozon tanulnak a gyerekek az 1:1-ben olyan mint amikor a drogdíler beeteti a leendő kuncsaftokat. "Ingyen" - valójában az államnak évi 3-4 Milliárd Ft-ba kerül az "ingyenes" iskolai licensz - megismerteti, megkedvelteti őket vele, aztán már csak azt hajlandóak használni Rászoktatás, sima bűncselekmény
EU Diktatúra
2014. október 26. 22:06
Tata "De milyen jogon preferál az állam ilyen kizárólagos módon egy magáncéget? Miért ne tanulhatna mindenki OpenOffice-on, vagy valamilyen más ingyenes terméken?" Mert azok ingyenesek - jó meg is lehet venni őket de a sok sóher ingyen akar mindent - nem tudják lefizetni a megfelelő embereket az államigazgatásban. Az ms az egyik leggzdagabb cégként bárkit le tud fizetni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!