A csehek nem tudnak az eladott magyar tankokról

2014. augusztus 29. 13:58

A csehek nem tudnak azokról a tankokról, amelyek kapcsán Oroszország közvetett ukrajnai fegyverszállítással vádolta meg Magyarországot. A HM közlése szerint egy cseh cégnek adták el a tankokat, de a cseh ipari és kereskedelmi minisztérium azt állítja: egyetlen cseh vállalatnak sem engedélyezték, hogy magyar harckocsikat importáljon. A Honvédelmi Minisztérium a VS.hu-nak azt közölte: a harckocsik Csehországba szállításáról az illetékes cseh hatóságok tudomásul bírnak.

2014. augusztus 29. 13:58

Oroszország korábban azzal vádolta meg Magyarországot, hogy egy cseh cégen keresztül fegyvert szállít Ukrajnába. Aztán kiderült, hogy a Honvédelmi Minisztérium valóban eladott el 80 darab T-72-es tankot az Excalibur Defense nevű cseh cégnek, de ez még tavaly nyáron, az ukrán konfliktus kirobbanása előtt történt.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség most megkereste az illetékes cseh minisztériumot, ahol azonban azt közölték: egyetlen cégnek sem adtak engedélyt arra, hogy magyar tankokat importáljon. A cseh ipari és kereskedelmi minisztérium szóvivője hozzátette: nem tudnak arról, hogy cseh cég  T-72-es tanokat szállított volna be Magyarországról Csehországba.

Az Excalibur vállalatcsoport képviselői a RIA Novosztyival azt közölték: az Excalibur Defense valójában egy magyar cég, de kapcsolatban áll a cseh Excalibur Army-val. Az Excalibur Army részéről ugyanakkor nem kommentálták a tankvásárlással kapcsolatos híreket – írja a Napi.hu.

A Honvédelmi Minisztérium a VS.hu-nak azt közölte: a Magyarországon megvásárolt T-72 típusú harckocsik Csehországba szállításáról az illetékes cseh hatóságok tudomásul bírnak, arról a magyar társhatóságtól korábban tájékoztatást kaptak. A minisztérium arról is tájékoztatta a portált, hogy további 22 darab jármű behozatalát engedélyezték a cseh hatóságok, végfelhasználóként egy prágai székhelyű vállalkozás szerepel.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. augusztus 30. 11:45
Kellene az illetékeseknek küldeni egy mai Magyar Nemzetet. Abban láthatják az okmányokat, melyek cáfolják a hazugságukat.
kuwiq
2014. augusztus 30. 09:21
Az MNO-n kint van a cseh engedély.
Felebarát
2014. augusztus 30. 00:29
senki nem kérte még ki a mávtól a célírányt?
Berecskereki
2014. augusztus 29. 17:40
A túlvilágon találkozik Hannibál, Szulejmán és Napóleon. – Ha nekem egyetlen orosz T72-es tankom lett volna, nem álltam volna meg Róma kapui előtt! - kezdi Hannibál. – Az semmi! - mondja Szulejmán – Ha nekem a nándorfehérvári csata idején egyetlen orosz helikopterem lett volna, most nem harangoznának délben. – Hát igen! - folytatja Napóleon – Ha nekem baloldali médiám lett volna a mai napig mindenki úgy tudná hogy megnyertem a waterlooi csatát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!