Simon-ügy: államtitkokról is írhatott a Magyar Nemzet

2014. április 02. 16:16

Az ügyészség vizsgálatot indít a Magyar Nemzet szerdai cikke miatt, amelyben többek között azt írták: Simon előzetes letartóztatása alatt azt mondta, Gyurcsány és Mesterházy tudtak a százmillióiról. Az ügyészség szerint, ha a cikkben foglaltak igazak, akkor a lappal szemben felmerül a minősített adattal való visszaélés gyanúja.

2014. április 02. 16:16

A Központi Nyomozó Főügyészség a Hvg.hu érdeklődésére azt közölte: vizsgálatot indítanak a Magyar Nemzet szerdai cikke miatt. A napilap arról írt, hogy Simon a XVIII. kerületi pakuratavak körüli kármentesítésből szerezte a százmillióit, a pénzéről pedig Gyurcsány és Mesterházy is tudott. Simon ezt állítólag zárkatársának mondta el előzetes letartóztatása alatt.

A cikkben leírtak kapcsán a Magyar Nemzettel szemben felmerülhet a minősített adattal való visszaélés (korábbi nevén államtitoksértés) gyanúja a fogdaügynök lebuktatása és az általa elmondottak nyilvánosságra hozatala miatt. A minősített adat felfedését gondatlan elkövetés esetén egy, szándékosság esetén viszont öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik.

Az ügyészség szóvivője a Hvg.hu-nak azt is elmondta: „olyan hír egyébként, amelyre vonatkozó adat kizárólag az ügyészség birtokában van, egyetlen médiumban sem jelent meg. A sajtóban megjelent információk egy részéről pedig nincs az ügyészségnek tudomása.”  

Az Index azt írja, hogy a pakuratavak körüli ingatlanügyletek és kármentesítés ügyében már nyomozott az NNI, de a nyomozást 2011 végén bűncselekmény hiányában megszüntették.

Az ügyben az Auchan is jogi lépéseket fontolgat, mert a pakuratavak megvásárlásáról nem kérdezte meg őket a Magyar Nemzet. Az Auchan közleménye szerint a pakuratavakat a cég azzal a kötelezettséggel vásárolta meg, hogy a területet saját költségén kármentesíti. Az Auchan a vállalt kármentesítést folyamatos ellenőrzés mellett 2006-ban be is fejezte – írták.

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2014. április 03. 06:58
"...államtitkokról is írhatott a Magyar Nemzet" írhatott, de nem írt. Ezek a balfácán liberálfasiszta bértollnokok a közbeszédet nagyon szeretnék átterelni az MSZP alelnökről bármire. A szoksásos hablaty arról, hogy ki volt a kiszivárogtató, a helyett, hogy mit követett el a csirkefogó.
hazug politikusok
2014. április 03. 06:28
Ez az ügy egyre viccesebb valaki az ügyészségtől vagy a titkos szolgálatoktól miután Simont letartoztatták hétfőn a lefoglalt útlevéllel megpróbált új számlát nyitni 77 millió forinttal. Welsz Tamást ugyan azzal a méreggel ölték meg mint az informatikai cég vezetőjét Komáromi Andrást. Az már bebizonyosodott hogy a Fidesz vezette titkos szolgálatok benne vannak a Sólyom Air ügyben. Az is kiderült hogy nem az MSZP pénzét tárolta Simon a bankszámlákon.
zolka50.50
2014. április 02. 22:17
Így kezdődött a történet: http://greenprofit.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=34:auchan-cim-nelkuel-&catid=24:auchan-dunakeszi-tzeglap&Itemid=18
Igo-Vandar
2014. április 02. 22:09
Minősített adat kötelező kellékei: minősítéssel védendő KÖZÉRDEK - törvényben meghatározott kategóriák, melyek nem igazán a vádlott személyiségi jogaira, jövőbeni védelmi pozícióira vannak kitalálva; a sérelemmel okozott KÁRMÉRTÉK - egyértelmű behatárolás, mely egyúttal megadja a minősítési szintet is; a MINŐSÍTÉSI ELJÁRÁS szabályos lefolytatása; a jogszabályban meghatározott, minősítésre JOGOSULT személy döntése. Mi volna az a KÖRÉRDEK ebben az ügyben, melyet minősítéssel kell védeni a NYILVÁNOSSÁGTÓL?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!