Orbán: A baloldal szenvedélye a gyűlölködés

2014. április 02. 20:10

„Az ő szenvedélyük a gyűlölködés, a mi szenvedélyünk pedig Magyarország” – mondta Orbán Viktor a Fidesz-KNDP mezőkövesdi nagygyűlésén a baloldal erőiről. Orbán hozzátette: ő úgy ül az EU-s üléseken, „mint a matyó ember az ivóban, a csizmája szárában tartva a bicskát”.

2014. április 02. 20:10

Ne adjuk alább, mint négy éve – javasolta Orbán Viktor szerdán Mezőkövesden a Fidesz-KDNP politikai nagygyűlésén résztvevőknek, ahol helyi jelöltjükről, Tállai Andrásról azt mondta: jó barátot, hűséges bajtársat és elszánt harcost kapott személyében, „és kellene ő nekem megint”.

A pártelnök-miniszterelnök kritikával illette a megelőző nyolcévnyi kormányzást, a baloldali erőkről pedig megjegyezte: megfigyelte, hogy ha nem a baloldal nyer, hanem a Fidesz, akkor a választások nem lehetnek tisztességesek, „sőt nemhogy nem tisztességesek, hanem vége van a demokráciának”. 
 
„Az ő szenvedélyük a gyűlölködés, a mi szenvedélyünk pedig Magyarország” – mondta, „jobboldali fiatal ellenfeleinek” pedig, akik még sosem kormányoztak, azt javasolta: előbb tegyenek le valamit az asztalra, bizalom ugyanis nem a beszédért, hanem a tettekért jár.
 
Az Európai Unióból történő kilépéssel kapcsolatban – „amit ajánlgatnak nekünk” – kijelentette: tagnak lenni nem szerelmi kérdés, hanem jól megfontolt érdekek kérdése. Nem is szentek üldögélnek ott, sokkal inkább harcosok, majd megjegyezte, maga is úgy ül ott, mint a matyó ember az ivóban, a csizmája szárában tartva a bicskát. Nem érdemes kimaradni az ügyek intézéséből – fűzte tovább –, ott harcolni kell.
 
Fontosnak nevezte az elmúlt négy évből a rezsicsökkentést, mint mondta, az emberek először élhették át, hogy január elsején nem arról hallanak, minek mennyivel emelkedik az ára. Ők nyolc év alatt tizenötször emelték a rezsit – bírálta elődeit. A családtámogatás ügyét az egyik legfontosabbnak nevezve szólt a gyermekek utáni adókedvezményről, illetve a gyed extráról is. Azt is elmondta: a jelenlegi kabinet nemcsak megőrizte, de növelte is a nyugdíjak értékét. 
 
Orbán Viktor nehéz embernek nevezte Tállai Andrást, aki keményen harcol a helyiekért, „éppen két éve a reptér miatt eszi az életemet”. Hozzátette: megígérte neki, hogy ha megnyeri a választást, ismét beszélnek erről. 
 
Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány Mezőkövesdről négymilliárd forintnyi adósságot vitt el, emellett 7,8 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett a városba, majd azt kívánta a helyieknek: életükben ennél rosszabb üzletet ne kössenek. 
 
A település értékeiről is szólt, például arról, hogy Louis Armstrong zenekarának egyik tagja is innen származott, de arra is visszaemlékezett, hogy amikor 1994-ben először járt Mezőkövesden, egy „megye I-es meccsen” rúgott kezdőrúgást, majd gratulált a helyieknek, hogy „azóta a világ sokat változott”.
 
Mindenkit arra kért, ne felejtse el, egy a tábor, egy a zászló. Azt javasolta: ne spekuláljanak, bonyolult kombináció nélkül mindkét szavazatot adják a Fideszre. 
 
Az esélyekről megjegyezte, először érzik úgy, hogy „nekünk áll a zászló”. Nem lottón nyertük ezt az esélyt, megdolgoztunk, gyakran évekig szenvedtünk érte – tette hozzá, kijelentve: az esély azonban nem azonos a győzelemmel, április 6-án, vasárnap kell nyerni. Azt javasolta a jelenlévőnek, ezt mondják el rokonaiknak, munkatársaiknak is, az aktivistáknak pedig azt, hogy be kell kopogtatni mindenhová. 
 
A választás kulcsszereplőinek nevezte a nőket, a szavazást pedig családi ügynek, ezért arra kérte az asszonyokat: vezényeljenek riadót vasárnap. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! – zárta beszédét Orbán Viktor. 
 
A miniszterelnök beszéde előtt Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Borsod megye 7. számú választókerületének Fidesz-KDNP-s jelöltje azt mondta: felkészültek a választásokra és már a következő négy év feladatát is meghatározták. Szólt arról is, hogy a kormány vidéket támogató politikájának köszönhetően Dél-Borsod a korábbiakhoz nem mérhető eredményeket tud felmutatni. Megjegyezte: a választókerület egészébe mintegy 44 milliárdos forrás érkezett az elmúlt négy évben. 
 

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. április 03. 11:56
Más a helyzet nálad! Te csak a magyar nemzeti oldalt gyűlölöd. Erre utal az utasításod a seggnyalóid felé, hogy véletlenül se szavazzanak megosztva a JOBBIKRA, amely ugye, a te bandádhoz képest valóban magyar és nemzeti.
hazug politikusok
2014. április 03. 06:18
Orbán megint csak gyűlölködni tudott. Túl sok pálinkát ívott meg megint pedig nem szabadna innia a gyógyszereire.
tobzoska
2014. április 03. 05:49
A Nemzeti Cinizmus Rendszere jobban teljesít.
potyka
2014. április 03. 00:57
Mégha néha hazudó, de azért mindig igazmondó Fletó alakulata is jobb választás lenne mint az a keleti szélütött Orbán vezette fidesz! :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!