MSZP: Nyugdíjcsökkentésre készül a Fidesz

2014. március 25. 15:23

A szocialisták szerint az sem kizárt, hogy győzelme esetén a Fidesz elvenné az özvegyi nyugdíjat vagy az árvaellátást, illetve tovább csökkentené a rokkantaknak járó juttatásokat, hiszen erre a jogi lehetőséget már megteremtették.

2014. március 25. 15:23

Az MSZP szerint egy fideszes képviselő nyilatkozata arról árulkodik, hogy a kormánypárt győzelme esetén a nyugdíjak csökkentésére vagy a nyugdíjjárulék emelésére készül. Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja keddi budapesti sajtótájékoztatóján beszélt erről. A szocialista politikus közölte: Tiba István fideszes képviselő egy februári sajtótájékoztatón kijelentette, a Fidesz azt tervezi, hogy a jövőben csak annyi pénzt fordítanak nyugdíjkifizetésekre, amennyit nyugdíjjárulékból beszednek. „A kormány célja az, hogy mind az egészségbiztosítási, mind a nyugdíjkassza a saját területének kiadásait fedezze” – idézte a fideszes politikusnak a haon.hu Hajdú-Bihar megyei hírportálon megjelent szavait.

Korózs Lajos szerint ebből az következik, hogy a Fidesz egy forinttal sem tervezi kipótolni a nyugdíjkasszát, és mivel a befizetett járulékokból már jövőre 43, két év múlva pedig 75 milliárd forinttal kevesebb folyik be, mint amennyit nyugdíjakra kellene kifizetni, a kormánypárt hatalmon maradva ennyivel csökkentené a nyugdíjakat vagy növelné a nyugdíjjárulékot. Hozzátette: elképzelhető, hogy a Fidesz elvenné az özvegyi nyugdíjat vagy az árvaellátást, illetve tovább csökkentené a rokkantaknak járó juttatásokat, hiszen erre a jogi lehetőséget már megteremtették. „El a kezekkel a nyugdíjasok pénzétől!” – szólította fel a kormányoldalt az MSZP-s politikus, aki szerint „Orbán Viktor most udvarol a nyugdíjasoknak, de a választások után őket nyomorítaná meg először”.

Ezzel szemben a baloldal havi 24 ezer forint gyógyszertámogatást adna minden százezer forintnál kisebb nyugdíjból élő 65 éven felülinek, 50 ezer forintra emelné a minimálnyugdíjat, kegyeleti járandóságot vezetne be és nyugdíjkorrekciós programot indítana – közölte. Megfogalmazása szerint az április 6-ai választás így „nyugdíjvédelmi szavazás lesz”. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke azt mondta: miután a kormány „ellopta” a magánnyugdíjvagyont, még fontosabbá válik a generációk közötti szolidaritás. Ezért is probléma, hogy a külföldön dolgozó fiatalok ott fizetnek járulékot, és amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, nem is fognak hazajönni – jelentette ki.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miama
2014. március 25. 21:38
Ez a szerencsétlen Kórózs Lajos valószínű ferde hajlamú, hisz szerintem külön élvezettel riogatja a nyugdíjasokat. Csak azzal nem számol, hogy több éves ténykedése után a szűk agymosott híveiken kívül már senki nem veszi be a dumáját. Hazudoznak össze-vissza, eddig mindig csak a szocialisták vettek el a nyugdíjasoktól. Ők vették el a 13. havi nyugdíjat, a 13. havi béreket, emelték meg minden évben - akár több alkalommal is - az energia árakat. És ezek után még van pofájuk igérgetni és riogatni a szegény idős embereket. Szégyelheti magát ez az aljadék régi kommunista! Volt 8 évük arra, hogy bizonyítsák mire képesek - hát megtapasztaltuk, épp ezért mondjuk azt, hogy soha-soha többet nem kérünk belőlük. Hazudozhatnak bármit, hiteltelenek!!!
Alarik
2014. március 25. 21:35
Ócska bolsevik tempó. Neve: Riogatás. Soha nem változtok. Alantas férgek.
Crüwel
2014. március 25. 19:20
SZÁNALMAS
tango47
2014. március 25. 18:58
Ez a Kóros Lajos, aki nem ismeri a Czusit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!