Mostantól ingyen öntözhetnek a gazdák

2014. március 28. 10:26

A kormány döntése értelmében mostantól ingyen használhatják öntözésre a vizet.

2014. március 28. 10:26

A kormány döntött arról, hogy a mezőgazdasági vízfelhasználók részére ingyenesen biztosítja az öntözésre használt vizet, öntözési célból a gazdák ingyen használhatják az öntözővizet – közölte a Belügyminisztérium pénteken.

A közlemény szerint a kabinet határozott arról is, hogy valamennyi állami tulajdonú vízi létesítmény, többek között a 28 000 kilométernyi állami kezelésű vízhálózat vagyonkezelése, fenntartása és üzemeltetése a vízügyi igazgatóságokhoz kerül. 

A vízügyi igazgatóságok megkezdték a felkészülést az ingyenes vízszolgáltatás biztosítására. Ez magába foglalja a szivattyútelepek megfelelő állapotba hozását, a csatornák karbantartását – áll a közleményben.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
greg
2014. március 28. 15:03
Akik a víz árán sopánkodnak, azoknak ajánlanám figyelmébe az általános iskolai földrajzot. Ugyanis az a víz amit itthon a gazdák nem használnak öntözésre, az megy a románoknak, meg a szerbeknek akik köztudottan az 1000 forintot is megadják köbméterenként. Gondolkozzatok!
nyugalmazott tanár
2014. március 28. 14:14
Ha ez a lehetőség valóra válna, ha valóban hozzájutnának a kisgazdák is az öntözővízhez, az 20-30 %-os termésnövekedést is eredményezhetne. Félő, hogy megint a korábbi rendszer kedvezményezettjei fogják kihasználni a lehetőséget, az egyszerű gazdának meg majd "nem jut". De egyelőre reménykedjünk, és várjuk a fejleményeket.
gross
2014. március 28. 13:26
Komoly elvi fenntartásaim vannak, bár a részleteket nem ismerem - de általánosságban, az olyan erőforrásokat, amelyekkel takarékosan kellene gazdálkodni, nem szabadna ingyen adni senkinek.
egysegelem
2014. március 28. 12:10
Ugye olyan nincs, hogy ingyen, olyan van, hogy az adofizetok penzebol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!