Elindult a békemenet: Széles Gábor szerint egymillióan lesznek

2014. március 29. 14:39

Elindul a Békemenet az Alkotmány utcából a Hősök terére. Széles Gábor, a menet egyik szervezője szerint egymillió lesz a résztvevők száma. Bencsik András szerint nem igaz, hogy a magyar egy széthúzó nemzet. Stefka István szerint meg kell védeni a rezsicsökkentést „az SZDSZ-es rablók”-tól. A menetre gyülekezőket ellentütetők fogadták, akik úttörődalt énekeltek.

2014. március 29. 14:39

Elindult a békemenet az Alkotmány utcából a Hősök terére, a menet – Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, Széles Gábor nagyvállalkozó, Bencsik András, a Demokrata újság főszerkesztője és Fricz Tamás politológussal az élen – az „Egy az ország - 2014. április 6-a” feliratú nemzetiszínű transzparenst viszi maga előtt.

Az MTI tudósítói a helyszínről azt jelentették, hogy a vonuló tömeg teljesen betöltötte az Alkotmány utcát miközben még sokan a Kossuth téren álltak. Az indulás előtt a nemzetiszínű, székely zászlókat, CÖF-ös és fideszes lobogókat lengető emberek elénekelték a magyar és a székely himnuszt.
 
A résztvevők egy része kokárdát visel, a legtöbben a tömegben településnevek táblái alatt vonulnak és molinókat visznek magukkal, olyan feliratokkal, mint „Szilárd meggyőződésünk, hogy nemzetet építeni csak tiszta erkölccsel lehet”, „Vezess Viktorunk, s veled indulunk, küzdelemre hív az élet, hadd kövessünk benne téged”. A vonulók feje fölött egy molinón az a felirat olvasható, hogy „Békemenet Magyarországért”.
 
Az első sorban vonult még mások mellett Csiba Gábor, a Borod-Abaúj-Zemplén megyei kórház vezetője, KDNP-s politikus és Pataki Attila rockzenész. Az Arany János utcánál azt jelentették be a szervezők, hogy a tömeg vége még a Kossuth téren van.
 
Széles Gábor útközben bejelentette, miközben a legutolsó békemenetre csupán 200, a mostanira 400 busszal érkeztek vidékről az emberek, és úgy becsüli, hogy a mostani békemeneten résztvevők száma eléri majd az egymilliót.
 
Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője azt mondta, 2012 januárjában azért szervezték az akkori békemenetet, mert veszélybe került „függetlenségünk”. Hozzátette, „a mai békemenet legalább olyan fontos, mint az első volt, a mai békemenet előszobája a jövő hétvégi választásnak”. A főszerkesztő szerint ma az a veszély fenyeget, hogy „az SZDSZ-es rablók” eltörlik a rezsicsökkentést, a családi kedvezményeket és számos más szociális juttatást.
 
Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője beszédében kijelentette, nem igaz, hogy a magyar széthúzó nemzet. Ezt bizonyítja a békemenet is, amelynek résztvevői az igazi hősök – fogalmazott. A főszerkesztő úgy látja, eljött a cselekvés ideje, Orbán Viktor szombati beszéde pedig kellő energiát adhat az embereknek ahhoz, hogy újra kormányra emeljék a mostani miniszterelnököt és politikustársait.
 
Bayer Zsolt arra emlékeztetett, hogy 2012-ben a Békemenet mentette meg Orbán Viktor kormányát, a mostani Békemenet pedig a következő választási siker kulcsa lehet. Arról beszélt, fontos, hogy ne legyünk elbizakodottak, ezért arra kért mindenkit, menjen el április 6-án és szavazzon a kormánypártokra annak érdekében hogy Orbán Viktor tovább folytathassa a megkezdett munkát.
 
A békemenetet egy népzenét játszó zenekar követi, amely minden utcasarkon játszik. A vonulás útvonala mentén többen az ablakokból lekiabáltak.
 
A Deák tér közelében ellentüntetők fogadták a menetet, „A párttal, a néppel egy az utunk” kezdetű kommunista indulót énekelték, valamint Orbán Viktor miniszterelnököt és Vlagyimir Putyin orosz elnököt ábrázoló zászlókat emeltek a magasba. A fehér inget és úttörőnyakkendőt viselők „Éljen az orosz-magyar barátság! Éljen bölcs vezérünk, Viktor!” feliratú molinót helyeztek el egy előre kiépített színpadon.
 

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
talán
2014. március 30. 13:47
-
FOB
2014. március 29. 23:39
Tudtam, hogy Patakinál nagy a baj, de hogy egy egész kórházigazgatót adtak mellé, azt már túlzásnak ítélem. Mondjuk ott volt a Széles is, és akkor mindjárt érthető a nagy egészségügyi biztosítás. Igaz, az meg csak akkor ér valamit, ha a kórházigazgató minimum pszichiátriai szakvizsgával is rendelkezik.
Hazugságok tárháza
2014. március 29. 20:44
Hahaha Őt is vizsgálja ki valaki ne csak Simont!! A többi kommunista: http://www.origo.hu/valasztas2014/20140328-a-bekemenet-szervezoi.html
Hazugságok tárháza
2014. március 29. 20:42
1993-ben üzlettársaival sikerült privatizálnia egy másik nagy állami céget, a lakástextil-kereskedelemmel foglalkozó Bétexet, amelynek azóta is résztulajdonosa, tavaly év elejéig a vezérigazgatója is volt, jelenleg az igazgatóság elnöke. Amikor nemrégiben Csizmadiát arról a több tízmillió forint támogatásról kérdeztük, amit az elmúlt években magánszemélyként adott a Civil Összefogás Alapítványnak, azt mondta, hogy jól menő cégének, a Bétexnek köszönheti, hogy ezt megengedheti magának. Pedig a Bétex a cégadatbázisban elérhető gazdálkodási adatok szerint nem megy túl jól, 2012-ben 227 millió forintos árbevétel mellett több mint 8 millió forint veszteséget termelt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!