A Fidesz és a FUEN is támogatja a Székelyek nagy menetét

2013. október 25. 13:32

A Fidesz és a FUEN is támogatásáról biztosítja a Székelyek menetét. A Fidesz emellet felkérte tagjait és támogatóit, hogy vegyenek részt a vasárnapi budapesti szimpátiatüntetésen.

2013. október 25. 13:32

Hidvéghi Balázs a Fidesz országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján arra kérte szimpatizánsaikat, hogy csak magyar és székely zászlókkal vonuljanak fel, pártjelvényekkel ne. Kérdésre azt is elmondta, a Fidesz nem küld delegációt a Székelyek menetére, „A székely autonómiát Romániában kell kivívni, így az erdélyi megmozdulást az ottani magyar szervezetek alakítják”.

A Fidesz mellett a Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója is támogatásáról és szolidaritásáról biztosította a a romániai magyar autonómiatörekvéseket. „Arra buzdítjuk a romániai magyarokat, soha ne adják fel a közösség önrendelkezésébe, ügyeik autonóm rendezésébe vetett hitüket. Használják ki a politikai érdekképviselet lehetőségeit, támogassák a közösséget képviselő RMDSZ-t, éljenek a polgári nyomásgyakorlás eszközével, őrizzék meg az erőt adó egységes fellépést – írják állásfoglalásukban, amit mind a szervezet elnöke, Hans Heinrich Hansen, mind Vincze Loránt, a FUEN alelnöke, az RMDSZ külügyi titkára aláírt.

A Székely Nemzeti Tanács a vasárnapi tüntetése minden romániai magyar politikai erő közös szervezésében jön létre, amin mindannyian részt is vesznek. A székelyek menete Bereck és Kökös közötti 55 kilométeres útszakaszon egy százezres összefüggő menetoszloppal akar emlékeztetni arra, hogy igény van egy önálló, autonóm Székelyföldre. A Civil Összefogás Fórum és a Székely Tanács szervezésében Budapest mellett négy másik magyarországi városban – Szolnokon, Keszthelyen, Debrecenben és Sárospatakon – tartanak szimpátiatüntetéseket.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. október 25. 23:50
még szép!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!