Az OptoForce-ba fektet a Finext és a Day One

2013. június 07. 11:43

A két alap közösen finanszírozza a háromdimenziós erőmérő szenzorával több díjat elnyerő startup termékének további fejlesztését és piacra lépését.

2013. június 07. 11:43

Az Insider Blogzin értesülései szerint a Finext Startup és a Day One Capital befektetési megállapodást kötött az OptoForce Kft.-vel. A háromdimenziós erőmérő szenzort kifejlesztő vállalkozás a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karának laboratóriumából indult. A befektetés nagyságrendje egyelőre nem ismert.

Az OptoForce számos versenyen szerepelt sikerrel termékével, így például a 2012-es StartUp Underground döntőjében, vagy a szintén 2012-es TechShow-n, ahol a nagydíjat is elnyerte. Kovács Ferenc, a startup cég vezetője szerint innovációik a maguk területén egyedülállóak és sokféle felhasználási lehetőséget kínálnak. Úgy látja, sikeres volt a stratégiájuk, ami az OEM gyártók kiszolgálására épített, már tíznél több jelentős ipari szereplővel sikerült partneri viszonyt létesíteniük. 

Straub Elek, a Day One Capital elnöke a nagy potenciállal rendelkező technológia mellett a csapat szakmai felkészültségét és elhivatottságát emelte ki, mint meghatározó döntési tényezőket. Halász Iván, a Finext Startup igazgatója szerint cégük a tőkén túl további hozzáadott értéket, így menedzsment szolgáltatásokat, K+F hálózatot, valamint üzleti és innovációs infrastruktúrát is biztosít a portfóliójába kerülő startupoknak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!