Stratégiai megállapodást kötött a kormány a LEGO-val

2013. április 15. 14:16

Szijjártó Péter a kormány nevében stratégiai együttműködési megállapodást kötött a LEGO Manufacturing Kft.-vel.

2013. április 15. 14:16

A megállapodást Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára és Martin Svejda, a LEGO beruházási igazgatója írta alá. Jelen volt Tom Nørring, a Dán Királyság magyarországi nagykövete, valamint Jesper Hassellund Mikkelsen, a LEGO Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója.

Szijjártó Péter az aláírás előtti beszédében kiemelte: ez a megállapodás többről szól, mint egy kormány és egy nagyvállalat megegyezése a termelésről, a magyar beszállítókról és a munkahelyteremtésről. Ez a megállapodás az értékközösségről is szól Magyarország és a LEGO között, hiszen az aláíró felek értékrendjének középpontjában a család áll. Kifejtette, hogy a magyar kormány az intézkedéseivel, például az adórendszer gyermekbaráttá alakításával támogatja a családokat, a LEGO pedig megmaradt családi tulajdonban álló vállalatnak, és ezt a szemléletet érvényesíti mindennapi üzleti tevékenysége során. A dán vállalat elismerésre méltó társadalmi szerepvállalással rendelkezik – tette hozzá.

Szijjártó Péter szerint a LEGO jól láthatóan lehetőségként tekint a válság időszakára, hiszen beruház, növeli termelését, bővíti kapacitását, és ezzel a hozzáállással sikert sikerre halmoz. A vállalatcsoportról szólva elmondta, hogy az elmúlt három évben 40 százalékkal növelte bevételeit világméretekben, Magyarországon pedig ezalatt 8-ról 12 milliárd forintra emelkedett a bevétele. A LEGO világszerte 12 ezer embert foglalkoztat és a cég üzleti eredménye tavaly 25 százalékkal nőtt.

A LEGO példája is azt bizonyítja, hogy azok járnak el helyesen, akik a válságra lehetőségként tekintenek, és az elmúlt években Magyarország is hasonlóan cselekedett – mondta az államtitkár. A kormány jelentősen átalakította az adórendszert, csökkentette a vállalkozók adminisztratív terheit, átszervezte az oktatási rendszert, hogy piacképes tudású szakemberek kerüljenek ki a munkaerőpiacra, létrehozta Európa legrugalmasabb munkaügyi szabályozási rendszerét és jelentősen megnövelte a kutatás-fejlesztésre fordított támogatásokat - sorolta. Hozzátette, hogy mindezekkel az intézkedésekkel egyre közelebb kerül hozzánk az a cél, hogy Európa termelési központjává váljunk.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2013. április 16. 22:15
Első lépésként jó, az igazi az lenne, ha előbb-utóbb a méregdrága, peciziós fröccsöntő szerszámokat is nálunk gyártatnák, mert az már tényleg nem egy sima bérmunka lenne.
incze
2013. április 16. 01:19
Stratégiai megállapodás a Legoval. Megint van egy magyar mondat, emit egyetlen kultúrnyelvre sem lehet lefordítani.
francúzis
2013. április 15. 23:28
Nekem ez jutott eszembe hirtelen! Bennem lenne a baj? A csávó jó nagy seggnyalója a kormánynak, aztán jön a Lego: http://www.youtube.com/watch?v=Q3hU3KZ850I A Lego nem szar, de ez a csávó és......? Hm!
trabantkombi
2013. április 15. 20:06
Akkor ugye mindenki számára világos, hogy a stratégiai megállapodás azt jelenti, hogy konkrétan pénzben, vagy különféle kedvezményekben támogatást kap a multi a kormánytól, vagyis tőlünk emberektől, hogy ne meneküljön el és ne szüntesse meg a munkahelyeket. Szóval egyszer megy a demagóg kommunikáció a parasztoknak, hogy így meg úgy a rohadt multik, közben meg szargyártó petike ezerrel nyalja a seggüket és nyomja nekik a gempát, mert különben a fasz se akarna idejönni, egy elmebeteg dagadt felcsúti tahó birodalmába! 2014!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!