ATV: Százmilliót bukott a Jobbik

2013. április 03. 17:52

Több mint százmillió forint állami támogatástól esett el 2010-ben a Jobbik, mert addig egyeztettek a pénz lehívására jogosult pártalapítvány nevéről, amíg végül kicsúsztak a határidőből – tudta meg az atv.hu.

2013. április 03. 17:52

Az atv.hu arról ír: a 2010-ben parlamentbe került Jobbik a jogszabályoknak megfelelően pártalapítványt hozhatott létre, amely a választási eredmény függvényében állami támogatásra volt jogosult.

A híroldal beszámol arról: a Jobbik 2011 februárjában hozta létre a Gyarapodó Magyarországért Alapítványt, ami abban az évben több mint 200 millió forint támogatást kapott. A Jobbiknak viszont már 2010-ben is járt volna a parlamentben töltött időszakra mintegy százmillió forint – ezt azonban elbukták, mert nem tudták időben megszervezni a pártalapítványt.

A Jobbik Pongrátz Gergely nevét szerette volna használni a pártalapítványhoz, a bíróság azonban a bejegyzés során hiánypótlásra szólította fel őket, kérve Pongrátz Gergely örököseinek az írásos beleegyező nyilatkozatát a névhasználathoz. Pongrátz USA-ban élő három, magyarul már nem beszélő gyermekét viszont csak késve tudták elérni, a kapcsolatfelvételből pedig nem született egyértelmű, megfelelő felhatalmazás. Így csak 2011-re alakult meg meg a Jobbik pártalapítványa, s a késés miatt a párt több mint százmillió forintot vesztett el. A Jobbik szerint viszont nem az övék a felelősség, és a párt nem tett le arról, hogy „igazunkat peres úton érvényesítsük a Nemzetgazdasági Minisztériummal szemben, visszaszerezve a 2010-es féléves pártalapítványi támogatásunkat” – hangsúlyozta Szabó Gábor pártigazgató az atv.hu-nak.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. április 04. 06:48
ami nem rovásírással van benyújtva, azt nem értik
ottapont
2013. április 03. 22:32
Mekkora ripacs ez a piros kabátos nő!
korona
2013. április 03. 22:12
Ime, a jelenlegi Árpáfházi magyar király. Ő a Magyar Szent Korona jogos tulajdonosa. http://kiralysag.network.hu/blog/kiralysag-hirei/hogyan-el-egy-mai-kiraly-arpad-hazi-daka-jozsef-tortenete
Kristóf
2013. április 03. 22:06
Ha most le tudnám írni,hogy milyen artikulálatlan állati röhögés tört fel belölem,akkor azt gondolnátok,hogy egy tahó nagy paraszt vagyok. EGY-EGY EGYSZERŰEN NÁCIK VAGYTOK!!!!!!!!!!!!!! MUHAHAHAHA!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!