Navracsics szerint megvannak az új rendszer keretei

2013. március 23. 10:00

A hatósági intézményépítés szempontjából a végéhez közeledik az a folyamat, amely 2010-ben a központi államigazgatás szerkezeti elemeinek átalakításával kezdődött – mondta Navracsics Tibor pénteken.

2013. március 23. 10:00

A miniszterelnök-helyettes a Veszprémben pénteken rendezett szervezetfejlesztési regionális konferencián kiemelte, hogy megvannak azok az intézményi keretek, amelyek az új államigazgatási és közigazgatási rendszer alapjait jelentik, és fontosnak nevezte, hogy tartalommal való megtöltésüket ne a rivalizálás vezesse. Ez azt jelenti, hogy a közigazgatás két nagy területe, az államigazgatás és az önkormányzati igazgatás, ne egymással szemben, hanem egymás mellett definiálja magát – tette hozzá a közigazgatási és igazságügyi miniszter. Hangsúlyozta, hogy az együttműködést nemcsak jogi szabályozással akarják mederbe terelni, hanem anyagi lehetőségekkel is. Mint mondta, a konferencia résztvevői megismerhetik azokat a lehetőségeket, amelyek az önkormányzati szervezetfejlesztés terén rendelkezésre állnak, azokat az uniós forrásokat, amelyek nem csak az önkormányzatokon belüli szervezetfejlesztést, hanem a jövőben a járások, valamint a járások és önkormányzatok közötti jobb feladatmegosztást, együttműködést, nagyobb fokú kooperációt segítik.

A regionális konferencián az önkormányzatok képviselői kaphattak tájékoztatást a pályázati forrásokról.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gfischer
2013. március 23. 12:17
Csak tudnám, mire jó ez az egész!
kukagyerek
2013. március 23. 11:38
"Navracsics szerint megvannak az új rendszer keretei" A neve: Éremvisszakérő-rendszer.
HSL
2013. március 23. 10:42
hurrá! közvetlenül a felcsúti sloziról lehet irányítani az ugarisztáni birtokot!
Fahrenheit 451
2013. március 23. 10:10
"A hatósági intézményépítés szempontjából a végéhez közeledik az a folyamat" Bevégeztetett Magyarországnak a negyedik alaptörvény módosítással: http://mandiner.hu/cikk/20130314_deutsch_tamas_riszpekt_elnok_ur
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!