Ügyészség: Itthon 33 mérkőzés eredményét manipulálták

2013. február 05. 17:14

Fazekas Géza a bundabotrányról elmondta, „a magyar nyomozás a finisébe érkezett”.

2013. február 05. 17:14

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a HírTv Rájátszás cím műsorában elmondta: a magyar nyomozás valószínűleg februárban befejeződik. Mint mondta, a nemzetközi botrány hazai vonatkozásainak felderítése során egy nemzetközi nyomozócsoport tagjaként dolgozhattak, ami egy „új szintjét jelenti a bűnüldözésnek”. Mint mondta: az ügyészekből és rendőrökből felálló csapat a nyomozócsoportban résztvevő másik országokon belül is nyomozott saját joga alapján.

Mint Fazekas Géza elmondta: Magyarországon körülbelül harminchárom mérkőzés eredményét manipulálhatták, és ötven gyanúsítottat azonosítottak az ügyben, akik között zömmel játékosok találhatóak, de akad köztük edző és játékosügynök is. Kifejtette: nem véletlen, hogy jobbára másodvonalbeli játékosok szerepelnek a magyar bűnügyben, ugyanis így tudták a manipulátorok „minimalizálni a költségeket és maximalizálni a hasznot”.

A szóvivő kifejtette: az ügynek nem minden gyanúsítottja működött a bűnszervezet tagjaként. Volt, aki csak „helyi rezidensként” volt jelen, olyan közvetítőként, aki jól ismerte a helyi viszonyokat és könnyen rávehető volt a manipulációra. Fazekas szerint az érintettek zöme kapott vesztegetési pénzt, és ez a Btk. szerint gazdasági vesztegetésnek számít, de a csalás esete is megvalósult az ügyben.

Az Európai Unió majdnem minden országa által érintett ügyben a február 22-én lezáruló nyomozás után az ügyészségnek maximum kilencven napja lesz, hogy megfontolja a vádemelést.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154
2013. február 06. 10:55
Talán érdemes volna egondolkodni a legnagyobb nemzeti fudbalistának, hogy az új stadionokba lelátók helyett fogadási standokat épittessen. Erre a focira a kutya sem kiváncsi, de ezek a standok biztos tömve lesznek vol és jelenlegi focistákkal és politikusokkal, talán a békemenetelők is csatlakoznak. Na ők az örökös vesztesek lesznek, mert a VIP nekik tilos hely.
Gyurcsány Viktor
2013. február 05. 21:09
És ezek fellebeznek a Fifánál?
Mr Flinkenstein
2013. február 05. 21:03
Ebbe a bundaszarba veri Orsos az adoforintjainkat !!! Vik-tor !!! Vik-tor !!! Vik-tor !!! Vik-tor !!! Vik-tor !!! Vik-tor !!! Vik-tor !!! Vik-tor !!! Vik-tor !!! Vik-tor !!!
nick89
2013. február 05. 19:06
És 120-130 ezer kínai máskéntvállalkozó bundáz 20 éve az Önök szeme láttára. "Az elmúlt több mint 1 évben a feketegazdaság működtetőit, támogatóit és haszonélvezőit bemutató oldalunk nem közölt újabb információkat. Ennek okaira később visszatérünk. Sajnálatos, hogy az illegális gazdaság erősödésének folyamata nem állt meg. Az okokra próbálunk a következő hetekben dokumentált módon rávilágítani és tovább keressük a megoldás kulcsát. Bemutatjuk a NAV felelősségét a nyugtaellenőrtől a NAV elnök asszonyáig. Bemutatjuk a politikai osztály ellentmondásos viszonyulását a problémához Bajnaitól Orbánig. Keressük az írott és elektronikus sajtó visszafogott magatartásának okait a Magyar Nemzettől az ECHO TV-ig. Megpróbálkozunk megérteni ügyészségünk problémás hozzáállásának okait a kerületi ügyészség előadójától Polt Péterig. Meghallgatunk köztisztviselőket és másokat a kérdésről, betekintünk a velük folytatott levelezésbe. Elsőül vessük tekintetünket a NAV-ra, amely megítélésünk szerint a Magyarországon működő állami irányítású szervezetek közül a legjobban megőrizte működőképességét – legalábbis a bennszülöttek vonatkozásában. Az alábbi levelet a NAV szinte összes megyei, regionális, országos szervezetéhez eljuttattuk Zalától Debrecenig, Budapesttől Szegedig. Sajnálatos módon összesen három helyről jött válasz. A többiek valószínűleg elsüllyesztették. Az első válasz a NAV Szakértői Intézetétől érkezett. Róluk eleve tudtuk, hogy nem kompetensek, de szükség volt egy ellenőrző körre arra az esetre, ha az összes többi címzett elfelejtene válaszolni. A második válasz a NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságától érkezett. Válaszuk közzétételét letiltották, ezért ez idő szerint nem tudjuk bemutatni. Lényegében kérték az összes rendelkezésre álló adatot illetve személyes elérhetőséget. E sorok írója kielégítő garanciát kért arra, hogy újabb megtorlást nem alkalmaznak vele és családjával szemben. Ezt a garanciát nem kapta meg. Áthidaló megoldásként ezért a honlapon keresztül közlünk néhány dokumentumot a kínai feketegazdaságról a NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága részére. Alább az ART-ban (Adózás Rendjéről Szóló Törvény) meghatározott számlázási lehetőségektől gyökeresen eltérő kínai számlákat (?) mutatunk be, melyeket az illegálisan működő Budapesti Kínai Különleges Gazdasági Övezetben illetve Budapest egyéb helyein szereztünk be a NAV ellenőrzése számára azért, hogy ne üres kézzel kelljen az ellenőrzött kínai cégek elé állniuk. A NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága munkatársai az említett garanciák mellett kitakarás nélkül, eredetiben is megtekinthetik ezeket a számlákat (?) sőt továbbiakat is kaphatnak." További információ a http://www.harommajom.hu oldalon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!