Orbán: Sikeres a magyar gazdasági modell

2012. november 08. 11:50

A miniszterelnök az Európai Bizottság jelentésére utalva úgy fogalmazott: már van papírunk is arról, hogy a magyar gazdaság jó úton járt.

2012. november 08. 11:50

A miniszterelnök szerint az Európai Bizottság szerdai országjelentése azt mutatja, hogy sikeres a magyar gazdaság megújításának több innovatív, nem ortodox eszközt is tartalmazó modellje. Orbán Viktor ezt a Budapesten tárgyaló Enda Kenny ír miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatón mondta csütörtökön. A kormányfő értékelésében közölte: a brüsszeli országjelentést a magyar kabinet fontos pillanatnak és komoly sikernek tartja. Már „van papírunk is arról, hogy a magyar gazdaság jó úton jár” – fogalmazott Orbán Viktor, hangsúlyozva, hogy Magyarország az Európai Unió sikeres országai közé tartozik pénzügyi szempontból.

Kifejtette: 2013-ban összesen öt olyan EU-tagállam lesz, amely képes csökkenteni az államadósságát, és az egyik ezek közül Magyarország. Azon országok száma pedig 10-12 között lesz, amelyek a következő évben képesek három százalék alatt tartani a költségvetési hiányukat – folytatta, rámutatva, hogy ezek között is ott van Magyarország. Ez a 2004-es uniós csatlakozás óta nem fordult elő, így „ez egy történelmi áttörés” az országnak - mondta a miniszterelnök. Véleménye szerint az Európai Unió és annak tagállamai is elismerik, méltányolják Magyarországnak és a magyar embereknek az elmúlt két és fél évben tett komoly erőfeszítéseit.

Az Európai Bizottság által készített gazdasági elemzés szerint idén a GDP 2,5 százaléka, jövőre pedig 2,9 százalék lesz az államháztartási hiány Magyarországon. A brüsszeli testület szerdán közzétett, őszi prognózisa alapján 2014-ben a GDP 3,5 százalékára emelkedik a deficit. A GDP 2012-ben 1,2 százalékkal esik vissza, viszont 2013-ban 0,3 százalékkal, 2014-ben pedig 1,3 százalékkal bővül.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pierre bayle
2012. november 08. 15:07
ha ilyen a siker, mit neveznenk kudarcnak? Ha eljonne az orszagert a vegrehajto oszt a hona ala csapva elvinne?
Karcolt
2012. november 08. 14:55
Hazudik.
tunde04
2012. november 08. 13:36
bocs! and
tunde04
2012. november 08. 13:36
tarackos, bigyomail és black end white! nem szokások lájkolni, nem is szoktam, de most mindegyikőtöknek adtam egy pluszt! mert úgy látom ti még a brüsszelieknél is okosabbak vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!