Olimpiai bajnokok kaptak díszpolgári címet

2012. november 16. 12:31

A főváros napja alkalmából díszpolgári címeket és más egyéb kitüntetéseket adott át Tarlós István főpolgármester.

2012. november 16. 12:31

Tarlós István főpolgármester kitüntetéseket adott át a főváros napja alkalmából pénteken Budapesten. November 17-ét 1873 óta tekintik a főváros napjának, Pest, Buda és Óbuda egyesülésére emlékezve. Díszpolgári címet kapott Berki Krisztián, Gyurta Dániel, Kozák Danuta és Szilágyi Áron olimpiai bajnok, valamint (posztumusz) Kocsis Sándor labdarúgó, az Aranycsapat tagja.

A főpolgármester ünnepi beszédében példaképeknek nevezte a kitüntetetteket, és köszönetet mondott közösség- és lélekerősítő munkájukért. Tarlós István felidézte a városegyesítés egykori folyamatát, és úgy fogalmazott, maradandót alkotni nehéz, ma talán nehezebb, mint valaha, mert az önbecsülésünkért is küzdenünk kell a nemzetközi porondon.

Átadták a Pro Urbe Budapest díjat, a Budapestért díjat, a Zalabai Gábor – A budapestiek esélyegyenlőségéért díjat, a Dr. Barna Sándor emlékérem – A főváros közbiztonságáért díjat, a Papp László Budapest Sportdíjat és a Főváros Szolgálatáért díjat is.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. november 16. 13:36
Toljad Pista, ebben jó vagy! Átnevezés, zászlóvarrás, náci valagok polírozása. Ez marad utánad...
négyzetgyök
2012. november 16. 12:59
Ideje lenne már "A nemzet csótánya" címet is odaítélni mondjuk Rogán rikkancsnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!