Matolcsy az egyik legrosszabb európai pénzügyminiszter

2012. november 22. 10:39

A magyar nemzetgazdasági miniszter a Financial Times összesített listáján az utolsó előtti lett, a politikai teljesítményt értékelő részlistában viszont ő található a lista végén.

2012. november 22. 10:39

A Financial Times hetedik éve állítja össze ranglistáját Európa 19 legnagyobb gazdaságának vezetőiből. A brit gazdasági napilap 2012-es összesített listáján a magyar nemzetgazdasági miniszter az utolsó előtti helyet szerezte meg, a politikai teljesítményt értékelő részlistában viszont utolsó lett – írja a hvg.hu a Financial Times alapján.

2012-ben a lap szerint Európa legjobb pénzügyminisztere a német Wolfgang Schäuble lett, megelőzve Anders Borg, svéd pénzügyminisztert. A lista legnagyobb ugrása az olasz pénzügyminiszterhez, Vittorio Grillihez köthető, aki a tavalyi 18. hely után idén a 8. helyet szerezte meg.

Az összesített listán Matolcsy Györgyöt közvetlenül megelőzve a görög Yannis Stournaras lett a 17., a magyar nemzetgazdasági miniszter mögött pedig csak spanyol kollégája, Luis de Guindos szerepel.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reggos
2012. november 22. 15:47
Én azt gondolom a haldokló nyugati faszoknak fogalmuk sincs a piros pöttyös seggekről, a tündérmeséről és a pogácsaként fogyó adósságról. Nem értik az unortodoxiát.
heep
2012. november 22. 15:05
Nem mintha védeni akarnám a Matolcsyt (szerintem a Gyurcsánnyal tökéletes párost alkotott volna) de aki élt egy kicsit kint, vagy csak érdeklődik egy kicsit a közgazdaság, a befektetési politika iránt, az tudja, hogy mennyire kiszámított és irányított az FT véleménye, minősítése. Épp úgy mint a Goldman Sachs féle minősítő intézetek. Sokat én nem adok a véleményükre.
Senye Péter
2012. november 22. 14:51
Békesi László mondotta volt, hogy a világon akad egy-két sikeres pénzügyminiszter (Akkor talán. De most?), népszerű viszont egy sem. Törlesztgetjük az államadósságot, talán kordában lehet tartani a költségvetést. Az Unió egyik országának gazdasága sem szárnyal. Nem várhatunk 'építő' kritikát sem a Financial Times-től, sem a HVG-től. (Ha úgy fordul a dolog) Bajnai vagy pénzügyminisztere majd kap, de abban nem lenne köszönet.
luga
2012. november 22. 14:28
Aha. A görög pénzügyminiszter egy helyezéssel jobb. Képzelem, milyen szempontok alapján osztályoztak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!