Orbán: '68 gondolataira nem lehet jövőt építeni

2012. október 08. 10:50

A miniszterelnök a Magyar Diaszpóra Tanács II. ülésén egyebek mellett arról beszélt, hogy Magyarországnak esélye van arra, hogy a következő két évben továbbra is egyszerre folytassa az államadósság-csökkentés és a versenyképesség-növelés politikáját úgy, hogy közben megőrizze a politikai stabilitást is.

2012. október 08. 10:50

A miniszterelnök szerint Magyarországnak esélye van arra, hogy a következő két évben továbbra is egyszerre folytassa az államadósság-csökkentés és a versenyképesség-növelés politikáját úgy, hogy közben megőrizze a politikai stabilitást is. Orbán Viktor erről hétfőn a Parlamentben, a Magyar Diaszpóra Tanács II. ülésén beszélt, hangsúlyozva, hogy Magyarországnak valójában két ellenfele van, amelyet le kell győznie, ez pedig az önsajnálat és ennek „unokatestvére”, a lebeszélés kultúrája. A kormányfő rámutatott ugyanakkor arra, hogy álláspontja szerint ha Magyarország nem hibázik, jövőre együtt tud növekedni a német gazdasággal.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy szerinte az európai társadalomfejlődés következő szakasza a vallásból átvett értékekre, a család megerősítésére és a nemzetek reneszánszára fog épülni. A miniszterelnök azt mondta: ezt az elképzelést a Magyarországgal szemben álló nyugat-európai politikai elit – amelynek tagjai jórészt a '68-as generációból kerültek ki – a legnagyobb hevességgel utasítja el. A kormányfő szerint azonban lezárult a történelem egyik európai fejezete, ami ezen elit gondolkodásmódjának a végét is jelenti, ezekre a gondolatokra ugyanis nem lehet jövőt építeni Európában, ezek nem állják ki „a következő húsz év hullámverését”. Hozzátette, szerinte a Magyarországgal szembeni támadások is éppen ebből, az európai kultúra másfajta értelmezéséből adódnak, nem pedig az ország elleni összeesküvésekről van szó.

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2012. október 08. 17:21
Orbán pont az itt tobzodó topic társakról beszélt, akik oly buzgok, hogy nem veszik észre, hogy saját frusztrálságukat növelve sebeiket nyalogatva bünbakokat keresve nyomják a nagy okosságukat a semmi tudásuk ismeretében. Ez emészti fel energiájukat és közben elfelejtenek bármit tenni saját boldogulásukért, amivel pont a saját jövőjüket teszik még élhetettlenebbé. Mellesleg europa valóban a 68-as generáció fogságában van mivel az unio összes számottevő intézményét elfoglalták nem beszélve a Brüszeli bürokráciát. Ezek hirtelen a Marxizmust, Maoizmus internacionalista eszméit megtartva, és a globalizmus eszméjére váltva új vallást találtak maguknak a "mommon" Istenét szolgálva. Mivel ez nem volt össze egyeztetthető az europai értékekkel a keresztény kulturkörből származó elvekkel, erkölcsi fundamentumával ezért ezt fokozatosan kiiktatták a kánonból. Mellesleg nem Orbán az egyetlen akinek ez a véleménye, de csak nálunk jellemző az, hogy semmit nem lehet kulturáltan átbeszélni.
G. Pantyelejevics
2012. október 08. 16:22
Orbán az "elavult" 68-as gondolatok jegyében nem tud élni. A jónép meg a "modern" turulos szellemiségben nem. Ideje búcsút inteni.
Semaszop seszadi
2012. október 08. 16:19
68-ban Párizsban autókat gyújgotató Barroso: "Minden hatalmunkat felhasználjuk" Magyarország ellen.
liberálzöld.
2012. október 08. 15:50
Nabammeg! Ez igaz lehet? http://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/orban_nem_onkent_megy_hanem_kuldik "Orbán nem önként megy, hanem küldikOrbán Viktor nem magától döntött úgy, hogy nem indul újra az Európai Néppárt (EPP) alelnöki posztjáért, hanem egyértelműen megüzenték: ha indulna, nem választanák meg – értesült lapunk brüsszeli diplomáciai forrásokból. Bár több lap is azt írta, hogy lett volna esélye a miniszterelnöknek a posztra, úgy tudjuk, már hetekkel ezelőtt informálisan jelezték a kormányfő környezetének, hogy az elmúlt két évet jellemző folyamatos kettős beszéd, az EU-ellenes kirohanásai után nem érdemes próbálkoznia."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!