A roma kulturális értékek fennmaradását segítené az Emmi

2012. szeptember 12. 09:37

Az Emmi hazai forrásból finanszírozott pályázata segítené a cigány közösség kultúrájának, hagyományainak, anyanyelvének ápolását és fennmaradását.

2012. szeptember 12. 09:37

Megjelent az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázata, amely a roma kulturális események megvalósításához, illetve egyéb kulturális tartalmak és termékek létrehozásához nyújt támogatást – közölte a tárca szerdán. A minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságának közleménye szerint a 25,9 millió forint keretösszegű kiírásra önerő nélkül is lehet pályázni október 8-ig.

A hazai forrásból finanszírozott pályázat segíti a roma kultúra megőrzését támogató kulturális fórumok létrehozását, lehetővé téve ezzel a cigány közösség kultúrájának, hagyományainak, anyanyelvének ápolását és fennmaradását – fűzték hozzá. A roma kultúra értékeinek bemutatása hozzájárulhat az előítéletek csökkentéséhez, és erősítheti a különböző kultúrából származó emberek kölcsönös elfogadását. Emellett a pályázat azt a célt is támogatja, hogy a romák is mélyebb ismeretet szerezzenek kulturális örökségükről, valamint hogy ezeket az értékeket saját közösségeik fiatal nemzedékeinek is továbbadják – olvasható a közleményben.

A részletes pályázati kiírás a pályázati útmutatóval együtt elérhető az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján, valamint a www.kormány.hu és a www.kormany.romagov.hu honlapokon is.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bispora
2012. szeptember 12. 17:54
És ha csak azt mondanám, hogy Kuncze Gábor megélhetési bűnözést elősegítő rövidlátó politikája áttételesen a jobbik szavazótáborának a szélesedését okozta a borsodi régióban?
kaktuszvirág
2012. szeptember 12. 15:46
Ez az igazi szélmalomharc,rengeteg pénzbe kerül és semmi értelme.A nagyon futtatott dísz cigányokról,ha leveszi a kezét a politika, kiderül ,hogy önállóan nem tudnak még megélni sem.Lásd: Mohácsi Viktória,Horváth Aladár és társaik.
ottapont
2012. szeptember 12. 13:06
Én megértem az indulatokat ebben a kérdésben, de vajon nem lenne mindenkinek jó ha a cigány gyerekek zene, festés, faragás,stb szakkör szerűségekbe járnának (csak egy ötlet, lehet más is) ezen a pénzen. Nem lenne jobb mint az utcán lődörögni, verekedni,macskákat kínozni stb. Halkan mondom.
bispora
2012. szeptember 12. 12:36
Még annyit, már nyugaton sem a bevándorló muszlimok kulturális hagyományainak (burka, saria) kiteljesítése van napirenden...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!