Magyar huszárokat tartóztattak le Svédországban állatkínzásért

2012. július 04. 12:29

Nem végződött jól a magyar hadsereg PR-akciója: a lovak nem viselték jól a Svédországig tartó utat, az őket megülő huszárokat állatkínzás miatt letartóztatták – írja a svéd Nyheter24 alapján az Index.

2012. július 04. 12:29

Magyar huszárokat tartóztattak le a svédországi Amal városában állatkínzásért – írja a svéd Nyheter24 alapján az Index. A két magyar férfi és egy nő a magyar hadsereg PR-akcióját hajtotta végre. A tervek szerint Svédországig lovagoltak, onnan pedig Finnországon és a Baltikumon keresztül jöttek volna haza. Az állatok viszont nem viselték túl jól a hosszú utat, lesoványodtak, patáik pedig elkoptak és hólyagosok lettek, az állatorvos szerint legalább két hónapig pihenniük kell. A huszárokat három nap után kiengedték, de elképzelhető, hogy vádat emelnek ellenük.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
malabar
2012. július 06. 09:07
Te huszár! ha az autoddal törtent volna a legkisebb baj, azonnal javitohoz fordulnal. Ugyanezt nem csinaltad meg a lovaddal, eleg lett volna, ha felkeresel agy allatorvost ha a lovad santit. Sajnos az allatok nem tudnak beszelni, ezert kiszolgaltatottak az embereknek. Megerdemeltetek a 3 napos lezarast, ez lehet a tanulopenz hogyan kell az allatokat kezelni.
thymian
2012. július 05. 03:25
Hülye svédek. Ha valaki ilyen hosszú túrára indul, még ha nem is lenne annyira állatbarát, elemi érdeke hogy jól tartsa, gondozza a lovait.
Ori
2012. július 04. 21:10
Időközben elengedték a poroszkálókat, mivel az állatkínzás ténye nem igazolódott. Íme (az elég idióta című) tudósítás. http://index.hu/kulfold/2012/07/04/lila_volt_a_lo_hata_amikor_letartoztattak_a_huszarokat/ A sérülés így esett: "elorenyomulasunk toretlen meg a segito kezek ellenere is. tegnap reggelre hazigazdank elengedte a lovainkat egy karamban, termeszetesen a csodorom baratsagbol a malhast es Sandor kozhuszar lovat megragta. gyors kozbelepessel megakadalyoztuk a teljes katasztrofat.sebeket ellatva indultunk meg a Vag menten Trencsen iranyaban" Magam is nemrég jártam meg Ópusztaszert, bár Csepinék teljesítményéhez ez a laza 500 km nem fogható, de azért valami rálátásom nyílt a dologra. Én és a lovam is mocskosul elfáradtunk, le is fogytunk, a lovon itt-ott voltak hámsérülések, de egy jó hangulatban és menőkedvben levő, egészséges ló hátán tértem haza. A ló marján a sutyiban lelegelt lucernától keletkezett egy pukli (allergiás rá), amit avatatlan szem simán nézhetett volna nyeregnyomásnak, és már meg is van a feljelentés, holott az általam használt nyereg nem is fekszik fel a marra (magas kápás). Utólag örülök, hogy engem nem kaszniztak be.
Jottányi
2012. július 04. 16:25
Szarkeverés nem kizárhato, a svéd sajtoban számos hazugság jelent meg az utobbi honapokban M.országrol. Maga a svéd cikk viszont azt irja, hogy bizonytalan, hogy a huszárok megvádolhatoak az ügyben, mivel nem áll meg a tudatos állatkinzás vádja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!