A Jobbik feljelenti Mátsik György volt ügyészt

2012. július 31. 12:47

A Jobbik Mansfeld Lászlóval – az 1956-ot követő megtorlásokban kivégzett Mansfeld Péter testvérével – és a Politikai Foglyok Országos Szövetségével közösen kedden feljelentette Mátsik György volt ügyészt, aki a halálbüntetés kiszabását kérte Mansfeld Péterre – jelentette be Szilágyi György országgyűlési képviselő a Legfőbb Ügyészség előtt.

2012. július 31. 12:47

A legfőbb ügyésznek címzett feljelentést Szilágyi György mellett Murányi Levente, a Jobbik alelnöke és 1956-os elítélt, Dégi András, a POFOSZ elnöke és Mansfeld László írták alá. Mátsik Györgyöt több rendbeli szándékos emberölés, több rendbeli szándékos súlyos testi sértés, több rendbeli kényszervallatás, több rendbeli jogellenes fogva tartás és több rendbeli bűnpártolás ügyében jelentették fel, kérve az ügyészséget, hogy a lehető leghamarabb bírálják el a beadványt. A Jobbik szeretné, hogy a még szintén élő kommunista bűnösökkel való összebeszélés és a szökés lehetőségének megakadályozása érdekében az ügyészség mérlegelje Mátsik György előzetes letartóztatásba helyezésének lehetőségét.

Szilágyi György hangsúlyozta: a Jobbik szerint fontos „egy szebb jövő érdekében leszámolni a múlttal és igazságot szolgáltatni a kommunizmus áldozatainak, és a Jobbik azért küzd, hogy a bűnösök elnyerjék büntetésüket”. Murányi György arról beszélt, felháborító, hogy „kiemelt pártnyugdíjakkal ezek a bűnözők, hazaárulók itt élnek ebben az országban, míg az 1956-ban a hazáért harcolók 50-60 ezer forintos nyugdíjból élnek”. Mansfeld László a sajtótájékoztatón azt mondta, ennek a feljelentésnek már „régen meg kellett volna történnie, de némi elégtételt mégiscsak fogunk produkálni”.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2012. július 31. 16:46
Tovabbra sem ertem. Mansfeld nem kovetett el semmit, es a per koncelcios volt, bizonyitekokat, tanuvallomasokat hamisitott, hogy egy nyilvanvaloan artatlan embert halalra itelhessenek? Ez tortent? Mert ha ez tortent, igazat adok neked. Ha viszont elkovette, amivel vadoltak, akkor barmennyire is nem tetszik, ki lehetett szabni a halalos iteletet, akkor is, ha fiatalkoru volt. Lasd. amit masoltam az USA torvenyeit, ha demokracia hazajanak megfelel a mai napig igy, akkor ezzel igen nehez lesz birosag ele allitani barkit.
egysegelem
2012. július 31. 16:15
"több rendbeli szándékos emberölés, több rendbeli szándékos súlyos testi sértés, több rendbeli kényszervallatás, több rendbeli jogellenes fogva tartás és több rendbeli bűnpártolás ügyében jelentették fel" Ezt csak vicckent lehet ertelmezni, most legyunk par percre komolyak, mi a vad?
JackHárpi
2012. július 31. 16:00
Kellett valami ami eltereli a figyelmet a Jobbikos belharcokról!!! Ennyi! Mátsik a jog szerint "ártatlan", Csatáry az 1940 -es évekbeli jog szerint is BŰNÖS! Ő egy szarfaszú nemzetáruló! Aki segített kiirtani a magyarságot Kassán!
Gyurcsány Viktor
2012. július 31. 15:59
Terelgetjük a figyelmet a belharcokról, srácok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!