A Külügyminisztérium elítéli a Wallenberg-szobor meggyalázását

2012. május 23. 14:09

A leghatározottabban elítéli Raoul Wallenberg budapesti szobrának meggyalázását a Külügyminisztérium. A tárca szerdán foglalt állást azt követően, hogy ismeretlenek kedden disznólábakat akasztottak a Wallenberg-szoborra.

2012. május 23. 14:09

A Külügyminisztérium a leghatározottabban elítéli Raoul Wallenberg budapesti szobrának meggyalázását. A tárca szerdán, az MTI-hez eljuttatott közleményében foglalt állást a svéd embermentő diplomata emlékének védelmében, azt követően, hogy ismeretlenek kedden disznólábakat akasztottak a Wallenberg-szoborra.

A Külügyminisztérium felidézi: Raoul Wallenberg Budapest díszpolgára, magyar állampolgárok tízezreinek megmentője. A „Világ Igaza, mára a humánum szimbólumává vált hazánkban és az egész világon” – hangsúlyozzák, megjegyezve, a magyar kormány a svéd diplomata születésének századik évfordulója alkalmából Wallenberg-évnek nyilvánította az idei esztendőt. A szoborgyalázását korábban a II. kerületi önkormányzat vezetése, valamint az MSZP is elítélte az MTI-n keresztül.

Raoul Wallenberg budapesti szobrára kedden tettek ismeretlenek disznólábakat. A svéd diplomata a második világháború éveiben Magyarországon zsidók ezreit mentette meg a deportálástól. A II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban álló emlékmű Varga Imre szobrászművész alkotása. Az ügyben a II. kerület illetékesei tettek bejelentést a városrész rendőrkapitányságán, majd intézkedtek a meggyalázott szobor megtisztításáról. Pap Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t arról tájékoztatta, a rendőrség nem indított eljárást a szoborgyalázás miatt.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. május 23. 16:47
http://nol.hu/kult/lap-2009042.. http://vass.freeblog.hu/files/.. http://img.index.hu/cikkepek/0.. http://static.168ora.hu/db/0A/..
freehckr
2012. május 23. 15:10
Na, ilyenkor már megy az ajvékolás...
durrbele
2012. május 23. 14:57
Magyar szobrok meggyalázása esetén nem ilyen érzékeny a MAGYAR Külügy!
malagazsofia
2012. május 23. 14:56
Messzemenően elítélem Horthy Miklós szobrának megrongálását!!! Vegyük már észre, hogy csak a zsidók baja a baj, az ő fájdalmuk csak a fájdalom, mi le vagyunk szarva!!!!!!!!!!!!!!! Ehhez asszisztál az előző és a jelenlegi, MOSZAD vezérelt kormány is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!