Kitálalt az egyik tanú a Budaházy-perben

2012. március 21. 13:21

Az egyik vádlottal jó kapcsolatot kiépítő tanú szerint a Magyarok Nyilai kormánybuktatásra készültek, és már attól sem riadtak volna vissza, hogy emberéleteket követelő támadásokat hajtsanak végre. A tanú az ügyészi kérdésekre válaszolva részletesen beszámolt a Budaházy György vezette szervezet felépítéséről.

2012. március 21. 13:21

A Magyarok Nyilai kormánybuktatásra készült, már attól sem riadtak volna vissza, hogy emberéleteket követelő támadásokat kövessenek el, csakhogy komolyan vegyék őket – mondta egy, a hatóságokkal együttműködő tanú a terrorcselekményekkel vádolt Budaházy György és társai ügyében a Fővárosi Törvényszéken szerdán.

A tanú, aki jó kapcsolatokat épített ki az egyik vádlottal, majd 2009 elején hónapokig rögzítette beszélgetéseiket, szerdán ügyészi kérdésekre válaszolva részletesen beszámolt a Budaházy vezette szervezet felépítéséről. Beszélt a kiképzésekről, az MSZP-SZDSZ-kormány megfélemlítése céljából képviselők otthonainál végrehajtott robbantásos merényletekről, a 2006. és 2007. október 23-ai fővárosi eseményeken való részvételükről. Így többek között arról, akkumulátort és benzint vittek magukkal, hogy a Deák térnél beindított harckocsit a rendőrök ellen fordítsák.

A tanú elmondta, hogy Budaházyék Bajnai Gordon volt miniszterelnököt sem szerették, de úgy vélték, hogy a szocialista kormányfő elleni támadás mégiscsak túl kockázatos. Továbbá arról beszélgettek, hogy ha a következő kormány hasonlóképpen viselkedik, „azok is megkaphatják a magukét”. A tanú kihallgatása délután folytatódik.

 

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoszta
2012. március 22. 10:22
Budai elvtárs majd elmagyarázza, hogy ez tulajdonképpen forradalmi cselekedet és a Magyarok Nyulai mindent a Párt jóváhagyásával tettek. Szerintem a valódi kérdés az, hogy ki pénzelte, pénzeli ezt a társaságot!?
realista
2012. március 21. 19:20
"A Magyarok Nyilai kormánybuktatásra készült" Mi ebben a különös, a választók nagy része is kormánybuktatásra készült, ami végül sikerült is.
cutcopy
2012. március 21. 18:17
"akkumulátort és benzint vittek magukkal, hogy a Deák térnél beindított harckocsit a rendőrök ellen fordítsák" Innentől kezdve sántít, mivel az egész tank ügy tíz perc alatt lezajlott..
tóth mária
2012. március 21. 17:54
Ok? a sok fröcsögés, de be is kell bizonyítani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!