Budaházy-per: vádlottak kérdezték a tanút

2012. március 28. 18:51

A vádlottak kérdezték a hatóságokkal együttműködő terhelő tanút a Budaházy-ügy szerdai tárgyalásán. A tanú korábban többek között azt mondta: Budaházy és társai verték meg Csintalan Sándort, mivel az áldozat lehülyézte őket.

2012. március 28. 18:51

Vádlottak faggatták a hatóságokkal együttműködő, terhelő tanút a terrorcselekmények miatt Budaházy György és társai ellen folyó büntetőperben szerdán a Fővárosi Törvényszéken.

Benkő György az előző tárgyaláson tanúként elmondta: önvédelmi edzésen ismerte meg Somogyi József vádlottat, és azt színlelte, hogy támogatja nézeteit, szeretne csatlakozni elvbarátaihoz, és így a bizalmába férkőzve igyekezett minél többet megtudni tőle a Budaházy vezette Magyarok Nyilairól. Ez a vád szerint terrorszervezet volt, amely számos Molotov-koktélos, illetve fegyveres támadást hajtott végre 2007-2009-ben az akkori szocialista-szabad demokrata kormánypártok székházai, illetve országgyűlési képviselőik és minisztereik otthonai ellen azért, hogy megfélemlítse a parlamenti többséget.

Az előző tárgyaláson a védők elsősorban a tanú vallomásainak törvényességét és bizonyítékként való felhasználhatóságát vitatták, a szerdai tárgyaláson a vádlottak a tanút kérdezve főként arra igyekeztek rávilágítani, hogy Benkő szavahihetetlen, mert elfogult, nem kedvelte a vádlottakat, és szerette volna, ha elítélik őket, továbbá vallomása lényeges pontokon ellentmondó, képtelenségeket tartalmaz. Budaházy kifogásolta, hogy bizonyos kérdésekben titoktartás köti a tanút, ami szerinte egy lezárt nyomozás után elfogadhatatlan.„Ezt az ügyet nem tudjuk kibogozni, amíg Benkő úr szerepe nem tisztázható” – mondta az elsőrendű vádlott. Azt is szóvá tette, hogy az ügyészség nem minden telefonlehallgatás titkosságát oldotta fel. A büntetőper pénteken folytatódik.A vádlottak az eljárás során tagadták bűnösségüket.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. március 28. 21:22
"azt színlelte, támogatja nézeteit, csatlakozni akar elvbarátaihoz, és így bizalmába férkőzve, igyekezett minél többet megtudni felőle" Ügynök lista most van a műsoron, az újabb neveket is fel lehet írni.
tóth mária
2012. március 28. 19:56
Obulus, és a gyf nevű ripaccsal mi a célod????? Oscart neki, nert olyan jól táncol, és felvállalja, hogy ő bizony proli!
Obulus
2012. március 28. 19:07
Pontot kéne már tenni az ügy végére és elítélni ezt az aljas Budaházy nevű terroristát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!