Az LMP miatt a 4K! sem csatlakozik az Ellenzéki Kerekasztalhoz

2012. február 06. 14:33

Miután az LMP nem csatlakozik az Ellenzéki Kerekasztalhoz, a 4K! sem látja ennek értelmét – derül ki közleményükből. A csoport szerint a passzív párt döntésével elszalaszt egy lehetőséget.

2012. február 06. 14:33

„Az LMP kész helyzetet teremtett a többi szereplő számára azzal, hogy visszautasította az Ellenzéki Kerekasztalban való részvételt. A Kerekasztal csak úgy tudná betölteni a szerepét, ha valamennyi demokratikus ellenzéki párt képviseltetné magát. Ennek hiányában a 4K! – korábbi szándékával ellentétben nem látja értelmét a Kerekasztalban való részvételnek” írja hétfői közleményében a civil szerveződés.

Az „Új baloldali pártot szervezünk szlogenű csoport szerint „az Ellenzéki Kerekasztal feladata az lett volna, hogy a köztársaságot helyreállítani akaró valamennyi szereplő, a nézetkülönbségeit félretéve egy asztalhoz üljön és megegyezzen a demokratikus intézményrendszert helyreállító köztársasági minimumprogramban”. A 4K! Negyedik Köztársaság mozgalom közleményében sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy „az LMP döntésével az ellenzék elszalasztott egy esélyt arra, hogy közösen kezdje megrajzolni, milyen jövőt képzel el az Orbán-rendszer után”.

A 4K! ugyanakkor megjegyzi: a továbbiakban is keresni fogja a 2014-es választások győzelméhez szükséges együttműködés lehetőségeit.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vizigót
2012. február 06. 19:21
Ezt az irgalmatlan hiábavalóságot...
csenge
2012. február 06. 16:44
Én a 4K hallatán csak olyan nőszemélyekre tudok gondolni, akiket nyilvánosan nem illik a nevükön nevezni.
Gombóc XVI. Artúr
2012. február 06. 16:23
Azért ügyesek a 4k-sok! Így legalább nem fog kiderülni, hogy ők a levegőben lebegnek és akkora súlyuk van, mint gólyapöttynek a levegőben. Ez körülbelül olyan, mintha a bogáncs szidná a kutyát, hogy az miért ugrott el előle...
tommo
2012. február 06. 15:51
Sem a DK sem a 4K (milyen jól rímelnek) LMP-ellenességét nem értem. Ennyire nem bíznak magukban, hogy úgy érzik, csak egy törpepárttól képesek szavazókat elvenni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!