Nem vesz részt az Ellenzéki Kerekasztalban az LMP

2012. január 29. 10:22

Az LMP hétvégi kongresszusának szombati napján döntött arról, hogy nem veszt részt az Ellenzéki Kerekasztal munkájában. A párt önállóan készül a következő választásra, mert a jelenlegi parlamenti pártok között nincs olyan, amelyikkel érdemes lenne együttműködni. A kongresszus Szél Bernadett szóvivőt választotta képviselőnek a mandátumáról lemondott Kaufer Virág helyére.

2012. január 29. 10:22

Az LMP nem vesz részt az Ellenzéki Kerekasztal munkájában – ismertette az LMP kongresszusának határozatát szombaton késő este Vágó Gábor. A szóvivő elmondta: az LMP programját olyan civil szervezetekkel, parlamenten kívüli pártokkal és mozgalmakkal kívánja megvitatni, „amelyek maguk is tiszta lappal igyekeznek hozzájárulni országunk megújításához” – fogalmazott.

Közölte azt is, hogy az LMP önállóan készül a soron következő parlamenti választásra, mert az Országgyűlés jelenlegi pártjai között nem találnak olyan partnert, amelyikkel a ciklus hátralévő részében a rendszeresen egyeztetett ellenzéki együttműködésnek értelme lenne. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a határozati javaslathoz egyszerű többség kellett. A párt szövetségesi politikáját meghatározó felvetéseket viszont kétharmados többséghez kötötték, de ezek közül egyik sem kapta meg a szükséges támogatást.

Döntött a kongresszus arról is, ki veszi majd át az országgyűlési mandátumáról januárban lemondott Kaufer Virág helyét a parlamentben. A kongresszus az LMP új képviselőjévé Szél Bernadett szóvivőt választotta. Szél vasárnap már részt vehet a kongresszus ideje alatt tartott frakcióülésen, amelyen a képviselőcsoport tagjai arról döntenek majd, hogy kit vagy kiket javasolnak Schiffer András utódjának a frakcióvezetői posztra.

Fotó: LMP-Facebook

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miama
2012. január 29. 19:15
Az első hírre, hogy nem vesznek rész az "ellenzéki kerekasztalban" tisztességes dolognak tartottam és ezt ki is fejtettem. Azonban a később érkezett hírek után komoly kétségeim támadtak, hogy a változás milyen irányt fog venni. Mert ha olyan "civilekkel" akarnak együtt működni, mint a 4K vagy a Kónya féle szolidarítással, akkor minden illuzióm elveszett. Nem igazán tetszettek a Jávor későbbi nyilatkozatai sem. Úgy hogy ezek után kicsit óvatosabban fogom a nyilatkozatokat kezelni. Majd meglátjuk....Várjuk ki! Lehet, hogy igaz az a közmondás, hogy "kutyából nem lesz szalonna"?
z.marian
2012. január 29. 18:31
Választás előtt úgy is beállnak majd a sorba. Kétség nélkül.
Királyvizet Károlyira
2012. január 29. 15:46
az LMP egyelőre tud alkalmanként TISZTESSÉGESEN is dönteni
tunde04
2012. január 29. 14:47
amúgy a képen milyen sárga cédula van az lmp-seknek a kezében? csak nem...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!