Rabmunkával az ellátásért

2011. november 16. 15:10

Rétvári Bence szerint a rabok járuljanak hozzá munkájukkal az eltartásukhoz. A közigazgatási és igazságügyi államtitkár az m1 Ma reggel című műsorában beszélt erről.

2011. november 16. 15:10

Az államtitkár elmondása szerint egy rab naponta 2230 forintba kerül az államnak, az elítéltekre összesen évi 9 milliárd forintot fordítanak. Rétvári Bence úgy véli: ennek egy részét saját munkájukkal kellene előteremteniük.

A javaslat szerint csak azok nem lesznek munkára kötelezettek, akik egészségi állapotuknál fogva, vagy megváltozott munkaképességük miatt nem képesek rá, és a kismamák sem lesznek munkára kötelezettek a terhesség második szakaszában. Minden más elítélt számára viszont kötelező lesz a munka. A rabokat költségvetési szerv vagy költségvetési szerv alapította gazdasági társaság tudná alkalmazni.

Rétvári arról is beszélt: bővítették azon feltételek körét, amelyeknek az enyhítésért folyamodás esetén meg kell felelni.

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anya111
2011. november 17. 13:21
Tévedés. Egy rabra naponta összesen 8.000 Ft összeget költünk. Kellenne szólni Rétvárinak ne beszéljen olyan dologról, amihez nem ért. És lenyúlta a Jobbik évek óta mondott javaslatát. De milyen munkát adjanak a rabpknak a Gyorkocsi utcában? Baracskán rendben van, vagy Állampusztán, van mezőgazdaság. Rossz helyen vannak a börtönök..... Ezt mondja meg Rétvári, de csak szövegeljen, azzal 20 éve tele van az emberek hócipője.
kamasuka
2011. november 17. 07:17
Rohadt Fidesz! Dolgozni kell majd nekik a tartásért? Milyen elbaszott világ már ez? Mi lesz a következő lépés? A segílyért is kérnek majd valami ellenszolgáltatást? Irány Kanada! ;)
kalasnyikov
2011. november 17. 03:27
A gondolat kézenfekvő,de nem értem,hogy miért csak a részét kéne kitermelnie ezeknek a sittes disznóknak? Olyan nehéz megtalálni annak a módját,hogy mondjuk kubikolással, kőfejtéssel és egyéb kimélő munkákkal naponta kétezer forintot letegyenek ezek a ganék az asztalra. Na barátaim épp itt az ideje,hgy gyurcsótány bevonuljon a sittre. Ő hamar megszervezi majd odabenn is a szelvényvágók népes seregét,már csak meg kell majd őket adóztatni kellő alapossággal...DDDDD
Biomechanoid
2011. november 16. 21:18
Rétvári egy ökör. Miután éppen a büntetés-végrehajtás kényszerközösségeiről írok tanulmányt, van némi rálátásom a dologra. Először is, a rabok nem kerülnek annyiba, mert a rájuk fordított összeg felét ellopják. Saját szememmel láttam tavaszi terepmunkám során. Másodszor, minden rab leghőbb óhaja, hogy dolgozó lehessen. Ennek okai összetettek. Úgy gyorsabban telik az idő, minden nap zuhanyozhat, amit nem dolgozóként nem tehetne meg. A munkahelyeken humánusabb légkör uralkodik, a dolgozó rabok társadalomba való visszailleszkedése könnyebb. Az úgynevezett jurassic parkok, a nem dolgozó körletek a drog, az erőszak melegágya. Nem véletlenül hívják jurassic parknak, ott tényleg fenevadakként falják fel egymást. A legtöbb rab rossz anyagi körülmények között élő családokból származik. Ahol a család nem teheti meg, hogy a spejzkártyát (hivatalosan kiétkezési kártya) feltöltse a letéti számláról, ott az a 10-15 ezer forintos fizetés sem rossz. Ahhoz elég, hogy nem rabolják ki egymást. A dolgozó rabok fizetéséből egyébként vonják a rabtartást, tehát az államnak egy fillérjébe sem kerülnek. Levonják a "koporsópénzt" is, s ami azt követően marad, rákerül a letéti számlára, amit felhasználhat telefonálásra, vagy kiétkezési napokon élelmiszer vásárlására. A koporsópénzt szabaduláskor megkapja a rab, de addig visszatartják esetleges elhalálozásának költségeit fedezendő. A rabok átlagban bruttó 140-160 ft-os órabért kapnak, miközben az állam a munkájuk után 800-1000ft-os rezsióradíjat kér a megrendelőtől. A büntetés-végrehajtás milliárdos biznisz azoknak, akik benne vannak. Például Dávid Ibolya és Pintér, természetesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!