NOL: Matolcsy január végéig biztosan marad

2011. november 23. 08:39

Az IMF-tárgyalások lezárultáig biztosan jelenlegi posztján marad Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter - értesült a Népszabadság. A lap ezzel szemben úgy tudja, a miniszterelnök kormányátalakítást fontolgat, és erre két hónapon belül sort keríthet.

2011. november 23. 08:39

Január végéig, az IMF-tárgyalások lezárultáig biztosan nem meneszti Matolcsy Györgyöt Orbán Viktor - tudta meg a Népszabadság kormányközeli forrásokból. Az Index ezzel kapcsolatban megjegyzi, ennek belső, hatalmi okai vannak. A portál szerint kizárólag Matolcsy döntött az IMF-kompromisszum csütörtöki közzététele mellett, célja pedig az volt, hogy megelőzze, a valutaalappal való hivatalos féléves megbeszélés után mástól szivárogjanak ki az információk. A NOL szerint bár Rogán Antalnak nem szánnak kormányzati posztot, az IMF-ügyben fokozottan számítanak a Fidesz frakcióvezető-helyettesére, a parlament gazdasági bizottságának elnökére.

A Népszabadság mindemellett úgy tudja, a miniszterelnök kormányátalakítást fontolgat, és erre két hónapon belül sort keríthet. Az átrendezések áldozata lehet Réthelyi Miklós, a lap szerint maga a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) vezetője is menni szeretne. Emellett Orbán Viktort többen is figyelmeztették már, „nehogy túlfárassza a nagy tudású professzort a poszton”. Egy fideszes informátor szerint Lázár János pozícióváltására is sor kerülhet, a frakcióvezetőt Navracsics Tibor helyére, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) élére helyezhetik át. A Népszabadság szerint elképzelhető, hogy a kormányfő különválasztaná a közigazgatási tárcát és az igazságügyi minisztériumot, Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár pedig Réthelyi Miklós helyét venné át a Nefmi-ben. Martonyi János korábban már felvetődött távozásával kapcsolatban a lap úgy értesült, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes töltheti majd be a külügyminiszteri posztot.

Ennél is több változásra lehet számítani államtitkári fronton - írja a Népszabadság, megemlítve a KDNP-s Hoffmann Rózsa, illetve Szőcs Géza nevét.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2011. november 23. 13:13
Javitva. Azert csak csendesen megjegyeznem, hogy amig szavazati tobbsege van Orbannak a parlamentben addig nem fog megbukni, tehat most azert sikoltozik az ellenzek, hogy mondjon le onszantabol. De nem fog.
bookmark
2011. november 23. 13:12
Mar csak azt varom, hogy Mesterhazy ma is kijelentse, hogy Orban megbukott. Azert csak csendesen megjegyeznem, hogy amig szavazati tobbsege van Orbannak a parlamentben addig nem fog nem bukni, tehat most azert sikoltozik az ellenzek, hogy mondjon le onszantabol. De nem fog. Aztan, az hogy ki johetne Orban utan? Tudjuk, az Andor-Bajnai kettos. Ugye, ugye, hogy a Bajnai mar volt itt ugy miniszterelnok, hogy ra ugyan senki nem szavazott. Peldabol is van ketto. A gorog es az olasz. Lenyegeben nem mas mint a Sarkozy, a Merkel es nehany Euroburokrata levaltotta a helyi kormanyokat, ugy hogy addig shortoltak oket, hogy kenytelenek legyenek lemondani. Persze minek szavazni, ok tudtak, hogy ki az emberuk, aki majd atveszi a hatalmat. At is vette az a Monti, aki szemelyesen felelos az elcseszett EURO-ert. Most csak az a kerdes, hogy csak a bankszamlakat fogjak megadoztatni es az elso ingatlant, ami eddig adomentes volt, vagy sikerul mast is. A bankszamlakon levo penzt mar egyszer megadoztattak, amikor jovedelem formajaban oda kerult, pl: fizetes, nyugdij. Szoval, akinek nem tetszik a Matolcsy, az keszuljon, mert lesz itt is bankszamla adozas.
slomovicz
2011. november 23. 12:48
Ki irta a cikket? Jah. Persze. Az abszolut Teller levél hiteles- NOL. És a teljesen hiteles Zindex. :-) Ez a legszebb: " egy Fideszes informátorunk szerint" . Fijug! Legalább a látszatra adnátok a hitelesség kedvéért. Persze mert mindennap szaladgálnak aNOL-hoz a Fideszes informátorok. Muhhaha.. Ha hazudtok, legalább hihető legyen. :-)
liberálzöld.
2011. november 23. 12:29
"Matolcsy január végéig biztosan marad" Meg tudom érteni. Az IMF-es békát még neki kell lenyelnie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!