Alkotmánybírósághoz fordult Mesterházy

2011. augusztus 12. 13:43

Nem nyugodott bele az MSZP, hogy az Országos Választási Bizottság elutasította a visszamenőleges jogalkotás tilalmára vonatkozó népszavazási kezdeményezésüket. Mesterházy Attila pártelnök az Alkotmánybírósághoz fordult.

2011. augusztus 12. 13:43

Mesterházy Attila szerint nem válhat gyakorlattá a visszamenőleges hatályú jogalkotás, ezért a szocialisták nem törődnek bele, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) elutasította az annak tilalmára vonatkozó népszavazási kezdeményezésüket.

Az MSZP elnöke közleményben tudatta, hogy benyújtotta kifogását az Alkotmánybíróságnak (Ab), miután az OVB elutasította népszavazási kezdeményezésüket. Elmondta, az OVB is megállapította, hogy az alkotmánynak van az MSZP álláspontját megerősítő passzusa. Hozzátette: elfogadhatatlannak tartják azt is, hogy az OVB arra hivatkozik, hogy nem tudták értelmezni a beadványban szereplő „hátrányos” szót. Mesterházy szerint nincs értelme szemantikai vitába keveredni egy olyan testülettel, amelynek tíz tagjából hét a Fideszhez kötődik - közölte.

Az MSZP népszavazási kezdeményezésének kérdése így szólt: „Egyetért-e Ön azzal, hogy új jogszabálynak az érintettekre nézve hátrányos rendelkezését a jogszabály hatálybalépését megelőző időszakra vonatkozóan ne lehessen alkalmazni?” Az OVB azonban augusztus elsején elutasította a kezdeményezést, a beadványban szereplő „hátrányos” szó homályosságára, illetve a közelmúltban módosított alkotmányra hivatkozva.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jag3
2011. augusztus 12. 21:40
Azt hiszem a hozzászólások általános stilusa mindent elmond: ilyen stilust csakis kizárólag az a düh indokol, amit az vált ki, ha valaki tudja, hogy saját értékitélete szerint nincs igaza :o) ps: nekem semmi bajom a visszamenőleges itélkezéssel. Persze én nem vagyok igazán demokrata :o)
Krupp Skya
2011. augusztus 12. 19:53
Ki ez az ember ezzel a hülye vigyorral az arcán a Mesterházy cikk illusztrációja ként.
cutcopy
2011. augusztus 12. 19:43
"Mesterházy Attila szerint nem válhat gyakorlattá a visszamenőleges hatályú jogalkotás" Na persze ennek a szegfűagyú műmajomnak csak az a gyakorlat tetszik hogy egykori dilettáns döntéseik előremenőlegesen a mai napig is hatályosak..
yac 1961
2011. augusztus 12. 18:53
Nehéz felfogni, bármi mellé teszed a neved bukott ügy. Ártani akarsz vagy segíteni? Tünj már el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!