Rövidebb nyári szünetet javasol Pokorni

2011. június 28. 08:03

Hosszabb évközi szüneteket, és rövidebb nyári szünet bevezetését javasolja Pokorni Zoltán. A Fidesz alelnöke úgy véli, sok szegényebb gyerek esetében megoldhatatlan nehézséget jelent a tízhetes nyári szünet programokkal való kitöltése.

2011. június 28. 08:03

A Fidesz alelnökének elképzelései szerint a tanításnak tovább kellene tartania ahelyett, hogy az iskolakezdés előbbre kerüljön, így az évközi szüneteket pedig meg lehetne hosszabbítani. Pokorni Zoltán úgy véli, illő lenne a téli és tavaszi szünet helyett a karácsonyi és a húsvéti szünet kifejezést használni.

Pokorni elmondta, a jelenlegi tízhetes nyári szünet számos család számára megoldhatatlan feladatot jelent a gyerekekkel való gondoskodás miatt. Különösen a hátrányos helyzetű, szegényebb gyerekek esetében jelent problémát programot csinálni számukra.

Európai viszonylatban rövid ideig tart Magyarországon a nálunk 37 hétből álló tanév. Közpénzből valamivel több, mint 600 órát finanszíroznak a gyerekeknek, a többit a magán-, különóra-piacon „vásárolják meg” nekik a szülők. Pokorni közölte, ezzel szemben egy amerikai gyerek 1097 „kap” egy évben, és ott jóval elterjedtebb az egésznapos iskola modellje, más a tanév beosztása is, rövidebb a nyári szünet és hosszabbak az évközi szünetek.

Pokorni szerint hosszabb távon az lenne ideális, ha ezt minden iskola megtenné. Első lépésként a hátrányos helyzetű gyermekek számára, közpénzből támogatásként, a nem hátrányos gyermekeknek pedig lehetőségként, költségtérítés ellenében.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teng-leng
2011. június 29. 12:51
Milyen retardáltak a mai gyerekek, hogy nem lehet őket magukra hagyni? Az én szüleim sem tudtak egész nyárra szabadságot kivenni, és egész nyáron táboroztatni sem volt pénzük, mégis felnőttünk valahogy a testvéremmel, és nem lett semmi bajunk.
huttinger
2011. június 28. 22:48
Mielőtt még nagyon bele megy mindenki....Pokorni a szakma előtt leverte Hoffmannt. Pokornit valahogy lejebb kellett ereszteni a magas lóról. Most Zolika tett egy nyilatkozatot, ami miatt ugyan attól a szakmától kapott rosszpontokat. Így most minden e helyére került. Hogy Pokornit mi késztette arra, hogy ezt megtegye?????? Ez rejtély előttem.......mi késztethet valakit arra, hogy kinyalja Orbán seggét és eladja az anyját az ecseri piacon.........
benőke
2011. június 28. 22:17
Talán megfelelő jövedelmet kéne adni a kedves szülőknek, hogy ne okozzon problémát a nyári szünet. Esetleg a gyerekek ingyen nyaralását megszervezni szíveskedjenek szociális alapon. A nyári szünet rövidítés ötletén már egyszer választást bukott a Fidesz. Pokorni inkább a bálnákkal foglalkozzon.
bookmark
2011. június 28. 19:07
Otlet. Nem csak papirgyujtest, hanem informatikai gyujtest is kellene szervezni. Az IT szakkozepesek pedig muhelygyakorlat alatt felujithatnak oket. Tobb ezer mukodo allapotba hozhato laptop, nyomtato, scanner, eger, monitor porosodik az emberek lakasaban es nem tudjak, hogy hova tegyek, de ha tudnak, hogy melyik iskolatol jonnek gyujteni azt oda is adnak. Be kell dobni a postaladaba az idopontot, hogy mikor jonnek a gyujtok, megfelelo igazolvannyal ellatva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!