Négy évig marad a gáztarifa

2011. június 14. 10:17

Néhány apró módosítástól eltekintve négy évig biztosan nem változik a lakossági gáztarifa - értesült a Népszabadság. A lap szerint ez azt is jelenti, hogy a gázár csökkenni sem fog, pedig két, számlán szereplő tétel biztosan mérséklődik, illetve megszűnik majd.

2011. június 14. 10:17

Júliusban megszűnik az eddig gázárba kalkulált úgynevezett importkorrekciós tényező - írja kedden a Népszabadság iparági forrásokra hivatkozva. Így elvileg több mint három forinttal olcsóbb lehetne a köbméterenként 140 forint körüli tarifa. Szintén júliustól mérsékli a kormány a stratégiai gázkészlet mértékét is, de ennek arányában nem csökken a számlába foglalt készletezési díj, ami így 60 fillérrel lehetne kevesebb köbméterenként - írja a lap.

A mérséklődésekkel egy időben azonban tovább emelkedik az orosz gázimportár. Ez ezer köbméterenként 440 dollár körüli tarifát jelenthet, ami Európában továbbra is az egyik legmagasabb. Az áremelés elmaradása ellenére a dollárért vásárló, de forintért eladó társaságok továbbra is sokat kereshetek a forint dollárhoz viszonyított nagyarányú erősödésén.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hűtős
2011. június 14. 17:11
aköcsögöknek most ez a baj, ha azt mondták volna hogy emelik akkor az lenne a baj mocskos kommunisták mind
lastres
2011. június 14. 12:44
Totális faszság. A fosszilis energia árát mesterségesen alacsonyan tartani kollektív öngyilkosság.
bigyomail
2011. június 14. 12:29
És a keletkező hiányt pedig az adófizetőkkel fizettetjük meg... (Ezt is be kellett volna jelenteni a teljesség jegyében)
Gombóc XVI. Artúr
2011. június 14. 12:00
Az a helyzet, hogy a számlát valakinek ki kell majd fizetnie. Ez már nem a szocializmus, így a gáznak (is) piaci ára van. Egy szakértő szerint a gázártámogatás összegét a családi házak/lakások hőszigetelésének támogatására kellett volna költeni. Szerintem igaza volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!