LMP: újra benyújta népszavazásra szánt kérdéseit

2011. június 26. 14:01

A követelményeknek megfelelően javítja népszavazásra szánt kérdéseit az LMP, és ismételten benyújtja azt az OVB-nek.

2011. június 26. 14:01

A napokban beadja az Országos Választási Bizottsághoz a népszavazásra szánt kérdéseinek javított változatát az LMP – értesült a Népszabadság. Az OVB legutóbbi ülésein a tíz kérdésből mindössze egyet hagyott jóvá, pontosabban egy aláírásgyűjtő ívet hitelesített. (A munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban és az alapszabadság kétharmadát legyen köteles kiadni.) Az összes többi kérdésnél a választási bizottság arra hivatkozott, hogy a feltett kérdések nem felelnek meg az egyértelműség követelményeinek, de bizonyos kérdéseknél a költségvetési vonzat volt az elutasítást megalapozó érvelés.

Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese a lapnak úgy nyilatkozott: a visszautasított kérdéseket az OVB érvelése alapján a szakértők újrafogalmazzák és a következő napokban újra beadásra kerülnek. Ugyancsak dolgoznak már az Alkotmánybírósághoz benyújtandó fellebbezések megfogalmazásán, az OVB határozatait ugyanis ezen a fórumon lehet megtámadni.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. június 26. 14:45
Ezek nem férnek a bőrükben. Szerepelni, és szerepelni, minden áron...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!