Schmitt nem kegyelmez Budaházynak

2011. május 18. 13:37

Szimpátiatüntetéssel kezdődött a szerdai tárgyalás Budaházy György és társai ügyében. A bíró közölte, hogy néhány napja a otthonában kereste fel őt Budaházy húga. Felolvasta a köztársasági elnök azon döntését is, melyben Schmitt Pál elutasította Budaházy kegyelmi kérvényét.

2011. május 18. 13:37

Szimpátiatüntetéssel kezdődött a tárgyalás a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György és társai ügyében a Fővárosi Bíróságon. Budaházyt szimpatizánsai a teremben némán felállva, „Szeretjük Budaházyt”, illetve „Budaházy ártatlan” feliratú papírokkal fogadták. A bíró felszólította a demonstrálókat a távozásra, erre azonban felállt Budaházy édesanyja és kijelentette, hogy nem távozik: „Én mondhatom, hogy szeretem a fiamat”. Ezután egy idős férfi megígérte, hogy többet ilyet nem tesznek, mire a bíró hozzájárult, hogy maradjanak.

Ezt követően a bíró felolvasta azt a május 13-i dokumentumot, amelyben rögzítette, hogy mikor előző nap otthonába hazatért, a postaládánál egy fiatal hölgy fordult hozzá azzal, hogy ő Budaházy húga. „Szeresse a bátyámat, mert ő egy hazafi!” – mondta a nő, és távozott. A bíró az esetről készült dokumentumban azt is rögzítette, hogy a történtek az ügy elbírálásában nem befolyásolják. A büntetőperben korábban több védő az ügyész kizárását indítványozta elfogultság miatt, ám a bíró ismertette az ügyészség döntését, amelyben a kizárási indítványokat elutasították.

Szintén ismertette a bírónő azt a tájékoztatást, melyben Schmitt Pál köztársasági elnök elutasította Budaházy György eljárási kegyelmet kérő kegyelmi kérvényét.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2011. május 19. 12:49
A zemberek zemberenek zembertelen zemberkedese...
kamuszutra
2011. május 18. 23:24
ott fogok tapsolni amikor majd budaházy jogerősen megkapja a 10-15 évét, hogy milyen jó munkát végzett az igazságszolgáltatás. hajrá ügyészség!
lavor
2011. május 18. 21:44
Látom itt buli van. Megy az anyázás ezerrel. Beszállok én is. Anyád.
küllő
2011. május 18. 20:51
Nem kegyelmez, mert nem tudja hány L-lel kell írni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!