Önkormányzatok az önkormányzatok mellett

2011. május 25. 11:29

Nem ért egyet az iparűzési adó részleges elvonásával, a hitelfelvétel állami engedélyhez kötésével és az új adónemek bevezetésével a Magyar Önkormányzatok Szövetsége - írja az Index.

2011. május 25. 11:29

Bármilyen önkormányzati pénz elvonásával csak akkor értene egyet a MÖSZ, ha mellette az állam arányosan elvonná az önkormányzatok feladatait is. Az iparűzési adó bármekkora részének elvonása veszélyezteti a felvett hitelek visszafizetését - idézi a MÖSZ-t az Index.

A szövetség nem kér a fővárosi City-koncepcióból sem, csupán a kerületek feladatainak újraosztását támogatja.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2011. május 25. 11:45
Vicc, hogy néhány száz fős településeknek van főállású polgármestere ma is, úgy hogy a faluban nincs semmilyen intézmény, és persze egész napos elfoglaltság sem. Az is vicc, hogy a kisebb falvakban a képviselőségre, mint jövedelemforrásra alapoznak és boldog- boldogtalan jelölteti magát. Általában van havi 1 ülés, amiért 20- 30 000 forint is jár. Ez a pénzkidobás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!