MSZP: Szabadon választható nyugdíjpénztárakat

2010. november 12. 13:50

A szocialisták törvényjavaslatot nyújtanak be. Célja, hogy az emberek szabadon választhassanak: önkéntes, vagy állami nyugdíjpénztárba helyezik eddigi megtakarításaikat.

2010. november 12. 13:50

A szocialista Baja Ferenc pénteki sajtótájékoztatóján leszögezte: a választás valódi szabadságáról szól az a javaslat, melyet Göndör Istvánnal, Puch Lászlóval és Kovács Tiborral közösen nyújtott be a magánnyugdíjpénztári egyéni számlák feletti önrendelkezési jog teljes körűvé tételéről”.

A javaslat alapján mindenki maga dönthetné el, hogy önkéntes, vagy állami nyugdíjpénztárba fizeti be eddigi megtakarításaikat. Az országgyűlési képviselő reméli, hogy a kormány megfontolja a javaslatot, hiszen az három millió embert érint. Baja Ferenc nem hiszi, hogy a Fidesz-KDNP politikusai az emberek szemébe tudnak majd nézni, amennyiben a szóban forgó megtakarítások elvesznek.

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2010. november 12. 16:24
Nocsak. Bajai is benne van a magánnyugdíj bizniszben? Már nem csak vodkában utazik?
baltazár
2010. november 12. 14:53
a szocik valójában szabad cellaválsztást szeretnének... ne aggódjatok fiúk már meszelik a cellátokat, sőt a kisebbségi cellatársat (és hálótársat) is kiválaszották nektek ;)
miloka
2010. november 12. 14:26
Kik is tették kötelezővé a magánnyugdíjpénztárakat? Gondolom ezt majd mindenki tudja. Akkor Bajáék hol voltak?
zoli 29
2010. november 12. 14:25
"MSZP: Szabadon választható nyugdíjpénztárakat" Ha így gondolják, akkor miért tették kötelezővé annak idején a magánnyugdíjpénztárakat, és egy éve miért csak az 52 év felettiek számára nyitották meg az átlépés lehetőségét? "MSZP: a férfiak is mehessenek nyugdíjba 40 év után" Miért nem hoztak ilyen tartalmú törvényt egy évvel ezelőtt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!