Le Monde: El akarják hallgattatni Lendvait

2010. november 24. 16:35

Tovább tagadja Paul Lendvai a szocialista rendszerrel való együttműködésről szóló vádakat. A bécsi publicista a francia Le Monde-nak mondta el a budapesti kormánnyal kapcsolatos kritikáját.

2010. november 24. 16:35

El akarja hallgattatni Paul Lendvait a Fidesz-közeli Heti Válasz, a hetilapban megjelent, az újságíró kommunista informátori tevékenységét leleplező cikkek csupán a publicista Magyarországról szóló könyvére adott válaszok - írja a Le Monde.

„Kollaboránsnak akarnak beállítani, miközben éveken át fekete listán voltam” - mondta Lendvai a francia lap tudósítójának.  Az újságíró kifejtette: elképesztő az őt érő támadás a konzervatív kormány részéről, hiszen annak több tagja is együttműködött a szocialista rendszerrel. Lendvai hozzátette: úgy véli Magyarországon a felfokozott patriotizmust az antiszemitizmus is áthatja.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2010. november 25. 08:56
a fene akarja elhallgattatni lendvait, éppenhogy kíváncsiak vagyunk, mit tett még az emberarcú szocializmus megvalósulásáért a határon túlról így támogatva az itthonragadtakat csak éppen nem akaródzik neki erről beszélni...
Biomechanoid
2010. november 24. 20:55
Nahát, Pali bá', most meglepett! Ön mindig tud valami újat mondani. Csak az zavar, hogy nem képes elválasztani a zsidóságát a gazemberségtől. Önt, kedves Pali bácsi nem a zsidósága miatt rühellik általában, hanem azért, mert gazembernek tetszik lenni.
Sebastian Knight
2010. november 24. 20:47
"Paul Lendvai leleplezése: Itt a hatalmas vihart kavaró cikk A nem vonakodó csatlós Önkéntes informátorként jelentett 1985-ben Paul Lendvai újságíró a diktatúra külügyminisztériumának. Az elsőként lapunk által publikált dokumentum szerint a magyar politikát jelenleg is elemző "legendás" bécsi zsurnaliszta szinte szimbiózisban élt a Kádár-rendszer hivatalosságaival." http://hetivalasz.hu/reflektor/paul-lendvai-a-nem-vonakodo-csatlos-33390/
balbako_
2010. november 24. 19:26
Éppen hogy szóra bírnák, de a dokumentum kapcsán egy büdös szót sem szólt, csak általánosságokat. Arra feleljen ami oda van írva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!