Az AB-hez fordult az MSZP

2010. november 26. 17:06

AZ AB-hez fordul a szocialista párt, miután az OVB elutasította a párt országos népi és népszavazási kezdeményezéseit.

2010. november 26. 17:06

Az Alkotmánybíróságon támadta meg az MSZP pénteken az Országos Választási Bizottság (OVB) azon döntéseit, amelyekkel elutasították a párt országos népi és népszavazási kezdeményezéseit.

Kunhalmi Ágnes, a párt elnökségi tagja Molnár Csabával közösen tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: az MSZP továbbra is fenntartja három, magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos népszavazási kérdését és kitart amellett, hogy mindegyik megfelel a törvényi kritériumoknak.

Az OVB november 15-én utasította el az MSZP három magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos népszavazási kezdeményezéseinek aláírásgyűjtési ívét és nem adott zöld utat a Molnár Csaba által indítványozott azon népi kezdeményezésének sem, hogy az Országgyűlés az új alkotmányt - annak kihirdetése előtt - bocsássa népszavazásra.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
denever
2010. november 26. 19:52
és ha az se jön be, akkor mi lesz? mennek Szent Péterhez? vagy mindegyik előveszi a féltve őrzött sztáliszobor-darabját, és megdörzsöli, hátha kijön belőle a szocialista szellem?
küllő
2010. november 26. 17:42
Ahhoz az AB-hez amit az alcsúti mesemondó már zsebrerakott?Lóval imádkozni. Ez a sunyi alattomos, társaság mindenre felkészült hogy"20 évre meg legyen oldva" minden. Oszt jónapot.
cutcopy
2010. november 26. 17:26
Ezek még kérdezni sem tudnak.. Amúgy kíváncsi lennék a kérdésekre pl a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatban vajon hogy tették fel? Akarja e továbbra is kötelezően fizetni azt ami most önkéntes lehetne? ) Ja és hová tűnt az aggodalmuk az ötmilliárdba kerülő népszavazási költségek miatt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!