Alkotmánybírósághoz fordul Molnár

2010. november 17. 14:46

Az Alkotmánybíróságon támadja meg az Országos Választási Iroda döntését Molnár Csaba. A szocialista politikus szerint a testület politikai megrendelésre utasította el az általa indítványozott országos népi kezdeményezés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését.

2010. november 17. 14:46

Molnár Csaba szerdai közleményében leszögezte: az alkotmányról a népnek kell dönteni, még akkor is, ha ez Orbán Viktornak nem tetszik. A szocialista politikus arra reagált, hogy az OVB nem hitelesítette az általa indítványozott népi kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét. Molnár szerint mivel a népi kezdeményezésnek alkotmányosan a tartalmi korlátja csekély, ezért egyértelmű, hogy a testület elutasító döntése politikai megrendelésre született. Úgy fogalmazott: „Ez olyan szánalmasra sikeredett, hogy a testület Fidesz által megválasztott tagjai még értelmes indoklást sem voltak képesek az elutasító döntésükhöz fűzni”.

A politikus szerint a Fidesz - sportnyelven szólva - időhúzásra játszik, és játékosai csak „alibiznek” az OVB-ben. Hozzátette: érdeklődve várják az elutasító határozatot, hogy „sikerül-e jogi indoklást összetákolni ennek a csapatnak, vagy jogi érvek híján nyelvészkedésbe fojtják ezt a kezdeményezést is”. Közölte: az OVB döntése ellen az Alkotmánybírósághoz fordulnak jogorvoslatért. Szerinte nem kétséges, hogy az Ab-nek meg kell majd semmisítenie az OVB elutasító döntését.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
di maggio
2010. november 18. 12:46
Ha Molnár Csaba leszögezte,az le van szögezve.Csakhogy ez már senkit sem érdekel rajta kívül-
trust
2010. november 18. 11:11
Te kis ripők, ripacs, vagy ilyesmi! Szégyellhetnéd magadat, de te nem fogod soha. És ha azt hiszed, valaha is még egyszer hatalomra juttok Feriddel, hát nagyon tévedsz. Elég volt belőletek egy életre!
Trükkök Százai...
2010. november 17. 21:03
Vége van Molnár!Vége.
de karatna
2010. november 17. 20:14
Szarházi, a hánytató tabletta helyett találta ki a sors!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!