Újra változhatnak a melegjogok

2010. július 15. 11:08

A bejegyzett élettársi kapcsolat intézményét érintő változásokra az új polgári törvénykönyvet előkészítő bizottság tesz majd javaslatot.

2010. július 15. 11:08

Az új kormány visszavonta a tavaly elfogadott új polgári törvénykönyvet, viszont a bejegyzett élettársi kapcsolat tavaly május óta külön törvényben is megtalálható. Az esetleges változtatásra hatással lehet az Emberi Jogok Európai Bíróságának legutóbbi állásfoglalása, mely szerint az európai országok nem kötelesek engedélyezni az egyneműek házasságát.

A Magyar Hírlap szerint a kormányzó pártok nem támogatják az olyan bejegyzett, anyakönyvvezető előtt kötött élettársi kapcsolatokat, mely a homoszexuális pároknak a házasságéval azonos adójogi, munkajogi, szociális, bevándorlási, valamint honosítási kedvezményeket biztosít. A cikk szerint ugyanakkor növekszik az egyetértés abban, hogy a melegek együttélésének valamilyen formában törvényi keretet kell adni.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2010. július 16. 14:18
A népszámlálásnak fel kellene mérni a hazai buzik arányát, hogy tudjuk mégis hány ember magánügyeivel van tele a hazai közélet és a világmindenség miért cipeli a hátán a problémáikat! És ugyanígy az összes más deviancia arányaira is jó lenne egzakt adatokkal rendelkezni (cigányok, zsidók, aidszesek stb) mert így ez az egész bemondásra működik. Olyanoknak kell jogokat biztosítani, akik nem is léteznek....számolatlanul nyelik a közjavakból kilopható pénzt. Senki nem mérte fel, hogy hányan vannak a hajléktalanok, milyen azoknak a vagyoni helyzete....csak megy számolatlanul a pénz a sosem ismert számú rászoruló ellátására.....
gyula
2010. július 15. 20:11
Ha a buzik örökbefogadhatnak gyermeket , akkor megérkezett a sátán . Ez meggyöződésem . Pont.
cirmicica
2010. július 15. 16:17
Van joga a melegnek?
Szenzor
2010. július 15. 14:09
"Újra változhatnak a melegjogok" Engedélyezi a szökőkutakban való fürdést kánikula idején?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!