Bebiztosította a vagyonát Hagyó

2010. május 20. 12:01

Hagyó Miklós két ingatlanját íratta lánya nevére, egy harmadikra pedig volt élettársa szerzett haszonélvezeti jogot. Az Opera környékén ingatlanokat birtokló Wirtass Kft.-beli tulajdonát jelenlegi párja és édesanyja szerezhette meg, egy másik tulajdonrészt egy nagykanizsai cég kapott meg.

2010. május 20. 12:01
A volt szocialista főpolgármester-helyettesnek múlt pénteki előzetes letartóztatása előtt még gondja volt rá, hogy vagyontárgyait biztonságba helyezze - írja a Heti Válasz. Hagyó Miklós kiszervezte maga alól a HírTV szerint az Opera környékén több értékes ingatlant birtokló Wirtass Kereskedelmi Kft.-t - a Heti Válasz értesülései szerint 2010. április 2. és május 10. között Hagyó tulajdonrésze 97 százalékról 24,7-re csökkent. Párja, Ottlik Lilla Lea és édesanyja, Ottlikné Fekete Éva eközben 
 
44,8 százaléknyi üzletrészre tettek szert, míg a társaság szűk egyharmada egy nagykanizsai vállalkozáshoz került. Ottlik Lilla Lea Varga Tamás felesége volt, aki a kilencvenes években Fidesz-tanácsadóként indult, később azonban szakított a párt pénzügyi elitjével, majd gazdasági bűncselekményeken és milliárdos csaláson kapták.
 
Hagyó két ingatlant ajándékozott a lányának, egy harmadik ingatlanra pedig volt élettársa, Csecserits Beáta kapott haszonélvezeti jogot. A Heti Válasz megjegyzi, a fővárosi politikust bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel is meggyanúsították, így bizonyítania kell, hogy vagyonát törvényesen szerezte. A Heti Válasz Mesterházy Ernővel állítja párhuzamba a volt főpolgármester-helyettest: Hagyó közvetítő útján utasította a BKV vezetőit, hogy szükségtelen szerződéseket kössenek - például a HÉV utastájékoztató rendszere, valamint kommunikációs-tanácsadási szolgáltatások ügyében.
 
A lap tavaly ősszel írt arról, hogy a Wirtass Kft. jogi képviseletét is ellátó Horváth, Dóczi és Lehmann Ügyvédi Iroda több fővárosi társaságnak is dolgozott. BKV-s, FKF-es és a fürdőtársasággal kötött szerződések révén összesen 230 millióhot jutottak. Hagyó és Mesterházy volt üzlettársakat és lekötelezettjeiket ültették az igazgatóságok és felügyelőbizottságok élére: a BKV-nál Tóthfalusi György, Forró Zoltán és Boruzs András, az FKF-nél Szaniszló Ferenc míg a gyógyfürdőknél Bognár Attila és Borda Beáta dolgoztak.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szűcs Laci
2010. május 21. 06:11
Van törvény a visszaszerzésre - más kérdés, hogy alkalmazzák-e. Csalárd úton megszerzett vagyontárgyat még jóhiszemű vásárlótól is vissza lehet venni, amennyiben törekednek az utolsó törvényes állapot visszaállítására. A vevő polgári pert indíthat a rosszhiszemű eladóval szemben. Az eladásokkal összefüggésben vagyonvizsgálatos kitérő nyilván nem lesz, logikusnak tűnik, ahogy a nevezett vagyontárgyak, illetve egyéb javak inkább jelképes, mint pisaci áron cseréltek gazdát.
slomovicz
2010. május 20. 23:29
Egyébként hiába iratta át Hagyó, a vagyont másra az szart sem ér, egy ügyészi vizsgálat előtt. Azért az ügyészek sem amatőrők, és a vagyon átjátszásban tettestárs részére, olyan kérdéseket tesznek fel, hogy a percet is megbánja amikor belevágott a dologba. Honnan származik a pénz uram ? Akkor most nézzük meg alaposan, az Ön üzleti ügyeit is! Mind hülye, aki Hagyónak segitséget nyújt vagyonátjátszásban, mert a vádlottak padjára kerül, Hagyó mellé!
Karcsi75
2010. május 20. 21:24
Érdekes nagyszüleimnek 1958-ban nem volt idejük a földjüket tanyájukat és állataikat átíratni "balkézről" jött rokonoknak!:(
atila68
2010. május 20. 19:23
No most az van, hogy mivel bűnszövetkezetben tette amit az egész vagyonmentés annyit ér mint halottnak a beöntés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!