Újra felújítják a Király utcát

2010. április 06. 10:01

Új közlekedési rend lép érvénybe Budapest belvárosában, mivel befejeződött a Fő utca kiépítése. Ezzel párhuzamosan ismét felújítják a nemrég felújított Király utcát.

2010. április 06. 10:01
A belváros új főutcája projekt keretében felújították az utcákat, járdákat, kicserélték a közműveket, új utcabútorokat helyeztek ki és LED-es közvilágítást kaptak a közterületek. Ennek köszönhetően új közlekedési rend lép életbe ma Budapest belvárosában.

Ma kezdődik el a fővárosi Király utva újbóli felújítása is. Mint azt az Index megírta, a terézvárosi önkormányzat vezetői részéről az elmúlt években többször elhangzott, hogy 2005 előtt dilemma előtt álltak: ha nem újítják fel az utcát, nem jönnek a befektetők az épületeket újjáépíteni. Ha felújítják, akkor pedig jönnek, de tönkre is teszik az utat. A korábbi kivitelező egy éves garanciája már rég lejárt, most mintegy 20 millió forintba kerül a május közepéig tartó helyreállítás.  

A felújítást a két érintett önkormányzat fizeti közösen. Terézváros önkormányzata 9 871 850 forintos árajánlatot fogadott el a Mély- és Közműépítő Kft.-től a Király utca 38. szám és a Nagymező u. közötti szakaszra. A Deák tér-Holló utca közötti szakasz a VII. kerületé, hasonló összegért.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kandabula
2010. április 06. 19:14
Mik azok a demszkykarók? (Egyébként kifigyeltem, hogy a várost éjjelente ballib brigádok fújják össze, otthonról hozott igazi, meg műszarral kenik össze a járdákat, időnként tankokat is elkötnek. Összefirkálják saját plakátjaikat, összekarcolják a kirakatokat, buszokat, trolikat és villamosokat. Árad belőlük a bunkóság, aminek rendezvényeken bekiabálásokkal is hangot adnak. Humoruk túláradó. Történelmünk büszkeségei.)
smalladam
2010. április 06. 10:18
és mikor kezdődik meg a budapest főutcája összetagelése, felhintése csikkel, kutyaszarral meg rágógumival, a demszkikarók kitördelése, meg a kövezet különféle okokból történő önkéntes megbontása?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!