Hagyó ellen vallott az FKV vezérigazgatója

2010. április 20. 17:35

Hagyó Miklós és Mesterházy Ernő jelölték ki, ki nyerjen a Közterület-fenntartó közbeszerzésén - áll Bielek Péter vezérigazgató tanúvallomásában.

2010. április 20. 17:35

A Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat is kettős politikai irányítás alatt állt - derül ki Bielek Péter vezérigazgató tanúvallomásából. A kiemelt beruházások nyerteseit eszerint a városháza két erős embere, Hagyó Miklós és Demszky Gábor főtanácsadója, Mesterházy Ernő előre kijelölte.

„2009 tavaszán, nyár elején Mesterházy úrral és Hagyó úrral és Polgár Csabával a Gerlóczy étteremben találkoztunk. Hagyó Miklós mondta nekem, hogy felháborítónak tartja, hogy az FKF ezt a közbeszerzést a Siemensnek kívánja odajátszani (...) Mesterházy azt mondta, hogy a Siemensnek nagyon rossz a viszonya a fővárossal. Hagyó azt mondta, hogy a Getronics és a Microelektronika cégek is jelentkeztek a közbeszerzési eljárásra és ők meg tudnák valósítani a feladatot. Mesterházy egyetértett Hagyóval, hogy ez a két cég nyerjen” - áll Bielek Péter tanúvallomásában.

A két cég nyert, de a Siemens a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, amely a tender újbóli kiírására kötelezte a Közterület-fenntartó Vállalatot. A második közbeszerzési eljárás végül elmaradt, mert a közlekedési tárca - a válságra hivatkozva - visszavonta az uniós forrást.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enter
2010. április 21. 09:32
Hagyó velejéig romlott, mitn a pártja. Nem véletlen ment izraelbe. Remélem meg lesz akétharmad, és elhárul az akadálya az elszámoltatásna.
honphibu
2010. április 21. 07:40
Az FKV vezetői ugyanúgy sárosak, most elkezdik a szart rákenni Hagyóra, hátha megússzák (sőt, tovább folytathatják).
BPI-194
2010. április 20. 21:39
Vitézy Dávid kb. ugyanezt a mechanizmust ismertette a BKV-nál. Elképesztő, hogy mi folyt a Fővárosnál.. http://mandiner.hu/cikk/a_bkv_minden_teruletet_atjarta_a_politikai_korrupcio
sensei
2010. április 20. 20:10
Meddig szórakoznak még velünk? Nem velünk, - velük. Bűnözőkkel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!