Radar lehet a Tubesen

2009. november 27. 16:14

A bíróság elutasította a radar ellen benyújtott kereseteket.

2009. november 27. 16:14
Jogerősen elutasította pénteken a Fővárosi Bíróság felülvizsgálati eljárásában azokat a kereseteket, amelyek megtámadták a Tubes tetején lévő katonai híradóobjektum korszerűsítését, a NATO-radar kiépítését engedélyező miniszteri határozatot. A per előzménye, hogy a közigazgatási eljárásban az első fokon eljáró katonai építésügyi hatóság, majd pedig másodfokon 2007. június 20-án a honvédelmi miniszter is engedélyezte a Tubes tetején a beruházást.

Az MSZP baranyai szervezete nem tudja elfogadni a Tubes-perben hozott jogerős bírósági döntést, és mindent el akar követni, hogy ne épülhessen lokátor a Pécshez közeli hegyen. A szervezet pénteki tájékoztatása szerint a baranyai szocialisták továbbra is úgy gondolják: az építési engedély sértette a helyi építési szabályzatot. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!