Merkel: köszönet Magyarországnak

2009. augusztus 15. 20:45

"Soha nem feledhetjük ezt Magyarországnak" - mondta Angela Merkel német kancellár a határnyitás 20. évfordulója alkalmából közzétett videós üzenetben.

2009. augusztus 15. 20:45
A rövid, csaknem 4 perces üzenet az interneten, a www.bundeskanzlerin.de oldalon tekinthető meg. A videóban Angela Merkel felidézi a két évtizede történt eseményeket. Elmondása szerint 1989. augusztus 19.-én a páneurópai piknik, és az akkori magyar ellenzéki párt, a Magyar Fórum szervezésének köszönhetően megnyílt a magyar-osztrák határ. Merkel szerint néhány óra alatt az egykori NDK több mint 700 állampolgára jutott át Ausztriába. Ezzel szimbolikusan leomlott a két világrendszer közt húzódó berlini fal, később pedig lehetővé vált Németország újraegyesülése. Magyarország és Németország pedig ma már közösen vesz részt az Európai Unió és a NATO munkájában.

A német kancellár, Angela Merkel szerint Magyarország semmiféle ellenszolgáltatást nem kért a történtekért. Ezért Merkel szavai szerint mostani, soproni utazása köszönetet jelent. "Köszönet Magyarországnak, a magyaroknak, és az érintett egykori vezetőknek. Soha nem feledhetjük ezt Magyarországnak" - mondta Angela Merkel a videós üzenetben.

Merkel:köszönet Magyarországnak (Hírszerző)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blehel
2009. augusztus 18. 07:53
sergei 2009. augusztus 15. 23:13 NATO, EU... bár gondolom sok ember ezt másképp látja.
sergei
2009. augusztus 15. 23:13
"Magyarország semmiféle ellenszolgáltatást nem kért a történtekért" És nem is kapott :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!