MDF: legyen nyáron is iskola!

2009. július 03. 13:54

Az MDF szerint rövidebb nyári szünetre, és a szünetben is nyitva tartó iskolákra van szükség.

2009. július 03. 13:54

Az MDF azt javasolja, hogy nyáron is legyen egész napos iskola, így megoldható lenne a gyerekek nyári elhelyezése, és hasznosan tudnák eltölteni a tanítási szünetet; a párt kezdeményezéséről Herényi Károly és Pusztai Erzsébet MDF-es politikusok tartottak közös sajtótájékoztatót pénteken Budapesten.

Pusztai Erzsébet arra hívta fel a figyelmet, hogy évről évre másfél millió gyermek szüleinek okoz problémát az, hogy nyáron milyen programmal kössék le a gyereket a szünidőben, ráadásul a nyári szünet alatt a gyerekek sokszor meghíznak és tudásukból is veszítenek. Ezért azt javasolják, hogy legyen rövidebb a nyári szünet és ez idő alatt is egész nap tartsanak nyitva az iskolák. Legyenek közösségi-, szórakoztató-, fejlesztő programok, illetve tartsák nyitva a tornatermeket is. (mti)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2009. július 05. 08:11
Abban van igazság, hogy manapság sokkal kevesebb színvonalas nyári program "kapható" elérhető áron, mint amennyire szükség lenne. Abban is van igazság, hogy az MDF léte függ attól: mindegy, hogy mit, csak beszéljenek rólunk. És a harmadik igazság, hogy nagyon sok EU pályázat szól a szabadidő hasznos és kellemes eltöltéséről. Persze, ha a zsiványok Horn Gyula születésnapi bulijára költik a "könnyen szerzett" pénzt, akkor nem nagyon jut táboroztatásra.
Gabe
2009. július 03. 18:15
És már látom, hogy a tótawéhívő indextörzsgárda már hegyezi a tollát, hogy a szemét, adóforintokat lopó tanárokat ezzel is szembesítse.
reality
2009. július 03. 17:48
Megint bedobtak valami hülyeséget, csakhogy róluk beszéljenek. Amúgy ez az ötlet egy butaság. Aki még képes visszaemlékezni tanulóéveikre, azok tudják, mennyire el tud fáradni a gyermek mire közeledik a nyár. Kell az a hosszú nyári szünet. Inkább nagy erővel kellene támogatni azokat a civil szervezeteket, amelyek táboroztatással, nyári napközikkel foglalkoztatják a gyermekeket. Így nem csak a tehetősek csemetéi tölthetnék kellemesen a vakációt. Nagyon-nagyon hasznos lenne.
szpal
2009. július 03. 17:48
ja, mert Némo-ban is csak 1 hó a nyári szünet. Csak ott nem 40 fok van júliusban... több iskola = több állam. inkább cserkésztáborba menjenek a kis pöcsök, meg dolgozni a mezőre, akkor nem híznak el, tuti!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!