Vinícius dupla, bajor fordítás a Bayern München – Real Madrid csata első felvonásán

2024. április 30. 20:47

Németországban csapott össze a Bajnokok Ligája elődöntőjében a két gigász. A vendégek legutóbb Manchesterben ejtették ki a címvédő City-t, ezúttal is bizonyítottak. Összefoglaló!

2024. április 30. 20:47
null

Nyitókép: Facebook/FC Bayern Munchen

***

Fergeteges hangulat, hazai rohamok

Alig 40 másodperc alatt gólhelyzetet alakított ki a Bayern München: Musiala indult meg a bal oldalon, középre passzolt, Harry Kane perdítésével Leroy Sané kilépett, de balról, éles szögből leadott bal lábas lövését lábbal védte Andrij Lunyin. A folyamatosan rohamozó bajorok a 6. percben újabb lövéssel próbálkoznak. A jobbról befelé cselező Sané sarokkal passzol Kane elé, az angol támadó 12 méteres, bal lábas lapos próbálkozását biztosan fogja az eldőlő Real-kapus. A 9. percben Harry Kane a kezdőkörből is célba veszi a kaput, Lunyin rohan vissza, a labda a kapu fölé száll. 

Az első negyedórában 65%-ban birtokolta a labdát és hatszor kísérletezett a Bayern, majd a Real Madrid kijött a szorításból. 20 perc elteltével jegyezhettük fel az első, kósza vendég próbálkozást, de Vinícius csúnyán mellé lőtt. 

Javít a brazil, és gólt szerez! Toni Kroos – miután világbajnok ex-csapattársa, Thomas Müller felrúgta – nemes bosszút áll: 

mélységből indítja Viníciust, aki lefutja a védőket, és 12 méterről higgadtan a kifutó Neuer mellett a bal alsó sarokba gurít a 24. percben, 0-1.

A 23 éves brazil szélső sorozatban a harmadik BL-elődöntős mérkőzésén talált be. A szezonban – minden sorozatot figyelembe véve – 20 gólnál és 11 gólpassznál jár!

Csendre intette a münchenieket: Vinícius Junior szerezte meg a vezetést a Real Madridnak a Bayern München otthonában
Fotó: Facebook/Real Madrid CF

Lassan ocsúdtak a gyomrostól a bajorok, erőre és önbizalomra kapott a látogató. A 40. percben a cselezgető, és a tizenhatoshoz vészesen közeledő Musialát megrúgja Nacho, a 23 méteres szabadrúgást Kane elpuskázza: a kapus oldala felé rúgja erőből, de méterekkel mellé. Hasonló esély a túloldalon. Bellinghamet buktatja Mazraoui a vonal előtt, a büntetőterület jobb sarkánál. Rodrygo a sorfalat, abból is Kane fejét találja telibe. Bírja az angol, kemény fából faragták. 

Gyors fordítás

A Thomas Tuchel – Lőw Zsolt edzőpáros Goretzka helyett Guerreiro-t küldte be a folytatásra. Kis híján azonban a madridiak duplázták meg az előnyüket. A mezőny legjobbja, Toni Kroos csavart ravaszul kapura, Manuel Neuer elképesztő bravúrral védett a bal felső saroknál. S ahogy az első félidőben, helyzet itt, gól ott: az 53. percben 

Leroy Sané megállíthatatlanul tört előre a jobb oldalon, befelé cselezett, és elemi erővel lőtt ballal a rövid sarokba mintegy 13 méterről, 1-1. 

Az 57. percben már a Bayern Müncen állt jobban, Musiala harcolt ki büntetőt, Lucas Vasquez buktatta. 

Harry Kane kis toporgás után elküldte Lunyint balra, a labdát a jobb oldalra helyezte, 2-1.

Innentől lett igazán élvezetes a mérkőzés, mert a bajorok újabb gólokat akartak szerezni, de a spanyolok sem mondtak le az egyenlítésről. A 79. percben például Vinícius éles szögből tesztelte Neuer reflexeit. A német kapus jól vizsgázott. Kisvártatva a Vinícius passzából  beforduló Rodrygót vitte földre Kim, jogos tizenegyeshez jutott a Real Madrid. 

A 83. percben Vinícius állt a labda mögé, és miközben Neuer elmozdult jobbra, gyakorlatilag a hűlt helyére belsőzte a labdát az így duplázó brazil, 2-2.

Ez is lett a végeredmény. A visszavágót május 8-án, Madridban rendezik.

Előzmények, kezdőcsapatok

Nincs még egy párosítás a kontinens elitsorozatában, amely olyan történelmi múltra tekintene vissza, mint a Bayern München és a Real Madrid összecsapása: immár 26. alkalommal futnak össze, a mérleg pedig meglehetősen kiegyenlített, 12 Madrid-siker mellett, 11-szer a Bayern örülhetett, és csak háromszor ikszeltek. Legutóbb 2018-ban találkozott egymással a német és spanyol rekordbajnok, akkor a Real Madrid 2–1-re megnyerte az első mérkőzést Münchenben, majd hazai pályán elegendőnek bizonyult a döntetlen a továbbjutásához. A Bayern legutóbb 2012-ben ejtette ki spanyol riválisát az első számú európai kupasorozatból, azóta viszont mind a két párharcot a madridiak nyerték. 

A hazaiak kezdőcsapatába bekerült Thomas Müller, elöl Harry Kane kezd. A vendégeknél a Manchesterben hőssé vált Lunyin a kapus, a Barcelona ellen remeklő Lucas Vazquez is helyet kapott az ex-Bayern-edzőtől, Carlo Ancelottitól.

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
angolpuska
2024. április 30. 23:26
Hala Madrid!
2024. április 30. 21:15 Szerkesztve
Ki faxt érdekli? Majd a végén kiderül, melyik csapat nyert. Addig elfutkosnak maguknak a retardáltak… felnőtt ember, szobahőmérsékletet meghaladó IQ esetén, nem foglalkozik ilyesmuvel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!