Fényes jövő várhat Szoboszlaira Klopp távozása után

2024. április 30. 14:31

Könnyen lehet, hogy a magyar játékos lesz az edzőváltás legfőbb nyertese.

2024. április 30. 14:31

Nyitókép: ALESSIO MORGESE / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Szinte már tényként kezelhetjük, hogy a Liverpool labdarúgócsapatánál a szezon végén távozó Jürgen Klopp vezetőedzőt a holland Arne Slot, a Feyenoord jelenlegi trénere váltja – emlékeztetett a Magyar Nemzet.

Julian Jenner jól ismeri Slotot, és elmondta a Rousing the Kop liverpooli portálnak, hogy szerinte Szoboszlai Dominik mire számíthat az edzőváltás után. Jenner úgy véli, hogy a Slot által képviselt játékstílus emlékeztet Jürgen Klopp elképzeléseihez, azzal a különbséggel, hogy még látványosabb támadófocira és több labdabirtoklásra, rövidpasszos játékra törekszik.

Mintha Klopp és a Manchester City-szakvezető Pep Guardiola stílusának a kombinálására esküdne.

Az utóbbi szezonok statisztikáiból kitűnik: Slot irányító középpályásai rendre átlagon felüli teljesítményt nyújtanak, sok góllal és gólpasszal.

Márpedig Jenner szerint ennek Szoboszlai lehet a legfőbb nyertese.

„Szerintem még jobb lesz. Olyan edzője lesz, aki szereti, ha a csapata az ellenfél térfelén játszik, és nagyon kreatívan. Két belső középpályással tehermentesíti a támadó középpályását, hogy az szabadon játsszon, legyen intelligens és kreatív.

Márpedig Szoboszlai éppen ilyen, a magyar válogatottban látható, hogy magára vállal szinte mindent,

gólokat szerez, helyzeteket alakít ki és vezeti a csapatát. Úgy gondolom, a következő szezonban jelentős szerepet játszik majd Slot csapatában” – mondta Julian Jenner.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nagyon úgy tűnik, ő lehet Szoboszlai új mestere

Egybehangzó sajtóhírek, de még Fabrizio Romano szerint is a Liverpool FC megegyezett a Feyenoorddal: Arne Slot lehet a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Vörösök vezetőedzője, Jürgen Klopp utódja.

***

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. április 30. 20:05
LEGYEN úgy, ahogyan ez fentebb olvasható!
chief Bromden
2024. április 30. 16:21
Na, ha rövidpasszos játékot épít, ott van Nagy Ádám, az egyik legjobb azon a téren.
antallmiki
2024. április 30. 15:12
Igen a fogtündér Klopp tehet arról, hogy Szopó-Dóm esik meg kell, a labdával meg köszönő viszonyban sincs! A fogtündér Klopp tehet arról, hogy Szopó-Dóm egy tűlhájpolt gólképtelen focista. Mi van bulvár-mandi?? A Szopó-Dóm menedzsere ma is utalt egy kis pénzt a szokásos pár soros torkozásért? 😂😂😂loll
gilou-au-clavier
2024. április 30. 14:47
Akinek ilyen proli trash tetkója van, az normális ember nem lehet. Mandipöcébe jó lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!