Nógrádi György: Így lehet béke újra Európában

2024. május 01. 06:18

A béke csak politikai akarat kérdése.

2024. május 01. 06:18
null

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Nógrádi György a Metropolnak nyilatkozva elmondta: nem tartotta logikusnak a háború kitörését, mert Ukrajna abszolút padlón volt és

 Zelenszkij ukrán elnök népszerűsége 10 és 20 százalék között volt Ukrajnában. 

Hozzátette: jelenleg a fronton lassú orosz előrenyomulás van.

„Macron Franciaország Nagy elnöke akar lenni”

Nógrádi György szerint több dolog is motiválja Emmanuel Macron francia elnököt abban, hogy katonákat akar küldeni a frontra. Ide sorolta, hogy Macron Franciaország Nagy elnöke akar lenni és mivel második ciklusát tölti, nem lehet politikai következménye a döntéseinek. Hangsúlyozta: a francia elnök szentül hiszi, hogy Franciaország képes lesz a németekről átvenni Európa vezetését.

A békéről szólva elmondta: „Abban a percben, hogy megállapodik egymással Moszkva és Washington, a béke lehetséges Kijev feje fölött is. Az én megítélésem szerint 

akkor lehet béke, ha Donald Trumpot megválasztják. 

Az új amerikai elnököt 2025. január 20-án iktatják be Washingtonban. Donald Trump kerek perec bejelentette, hogy győzelme esetén közölni fogja Ukrajnával, hogy mi a feladata. Ha azt nem teljesíti, akkor nem kap több amerikai támogatást és összeomlik. Jelenleg ott tartunk, hogy Ukrajna nyugati támogatás nélkül órákig vagy maximum napokig tudna működni. Trump azt is közölte, hogy ezt követően tárgyalni fog Vlagyimir Putyinnal, ami lehetővé tesz egy orosz–USA- megállapodást Ukrajna feje fölött.”

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valerian-0
2024. május 02. 20:24
Csak már ott tartanánk. De addig még több mint fél év van, és kérdés, hogy Trump be bírja-e majd tartani az ígéretét a fegyverlobbi nyomásától.
darling
2024. május 01. 20:55
Borzasztó, h akinek volt módja/ pénze, el tudta hagyni Ukrajnát (a hazáját?), megmenteni az életét, és élvezheti a genfi konvenció előnyeit. Őt megilleti a menekültjog. Majd hazamegy a háború után, sokan csak szétnézni. A kispénzű, átlagember, és talán hazafi is, annak kötelező a frontra menni és akár életét adva -- mint nagyon sokan -- védeni a hazát, a lövészárokban. MIT ÉREZHET ERRE EGY UKRÁN ANYA, UKRAJNÁBAN?
mitfizetsky-2
2024. május 01. 13:20
Vén szaros Raguza. Lassan új segg után kell nézned, vagy egy jó öreg otthont kell célba venni.
Obsitos Technikus
2024. május 01. 08:49
...de a libák továbbra is döglenek.. Pedig mennyi jó ötlete lenne még.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!